Napiecie Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam. Potrzebuje dokupić nowe części do starego komputera*. Będzie on całkowicie pasywny. Jednak nie jestem ostatnio w temacie i proszę o pomoc w wybraniu komponentów. Co do ceny to tak rozsądnie, nie wim wogóle czy oplaca się inwestować w tego kompa. Mysle ze 600-800zł moge przeznaczyć. Oczywiście im mniej tym lepiej ;) Co muszę kupić: - procek - myślałem nad amd athlon x2 250 lub phenom 2 550 - pł główna - chciałbym żeby miała 4 sloty na ram - GPU - myślałem nad hd4850 - ramy** Co do karty graficznej: musi spełniać 1 warunek: być chłodzona pasywnie lub być kompatybilna z accelero s1 rev2 (które już posiadam) Chłodzenie CPU: thermaltake sonic tower. Dysk już posiadam: ssd 64gb + 500gb SATA Będę raczej kupował rzeczy używane z allegro / ebay kolejna rzeczą jaka mnie ogranicza jest zasilacz: niestety tylko 400w zasilacz (nie mogę go zmienić) marki Amacrox - pasywny * aktualny config: - mobo: asus p5vd2-x - grafika: gigabyte 7300gt - CPU: core 2 duo e4500 - w/w zasilacz - ram 2x 1 gb ddr2 ** posiadam 2x 1gb ramu 1600mhz ddr3 i 2x1 + 2x 0.5 gb ramu ddr2 (walałbym składać juz na ddr3) Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Ciężko będzie z tą kartą uzyskać pasyw, jakiś przewiew raczej będziesz musiał dać, zasilacz da radę z tym sprzętem. A tak w ogóle całkowity pasyw będzie trudno osiągnąć, i lepiej do tego celu użyj jakiegoś nowego intela w 32nm. Edytowane 18 Lipca 2011 przez waza47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 jezeli chcialbym kupic jakis procesor od amd, jaką płytę główną moge do tego kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...