Skocz do zawartości
Napiecie

Nowe części do starego komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje dokupić nowe części do starego komputera*. Będzie on całkowicie pasywny. Jednak nie jestem ostatnio w temacie i proszę o pomoc w wybraniu komponentów.

Co do ceny to tak rozsądnie, nie wim wogóle czy oplaca się inwestować w tego kompa. Mysle ze 600-800zł moge przeznaczyć.

Oczywiście im mniej tym lepiej ;)

Co muszę kupić:

- procek - myślałem nad amd athlon x2 250 lub phenom 2 550

- pł główna - chciałbym żeby miała 4 sloty na ram

- GPU - myślałem nad hd4850

- ramy**

Co do karty graficznej: musi spełniać 1 warunek: być chłodzona pasywnie lub być kompatybilna z accelero s1 rev2 (które już posiadam)

Chłodzenie CPU: thermaltake sonic tower.

Dysk już posiadam: ssd 64gb + 500gb SATA

Będę raczej kupował rzeczy używane z allegro / ebay

kolejna rzeczą jaka mnie ogranicza jest zasilacz: niestety tylko 400w zasilacz (nie mogę go zmienić) marki Amacrox - pasywny

* aktualny config:

- mobo: asus p5vd2-x

- grafika: gigabyte 7300gt

- CPU: core 2 duo e4500

- w/w zasilacz

- ram 2x 1 gb ddr2

** posiadam 2x 1gb ramu 1600mhz ddr3 i 2x1 + 2x 0.5 gb ramu ddr2 (walałbym składać juz na ddr3)

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko będzie z tą kartą uzyskać pasyw, jakiś przewiew raczej będziesz musiał dać, zasilacz da radę z tym sprzętem.

A tak w ogóle całkowity pasyw będzie trudno osiągnąć, i lepiej do tego celu użyj jakiegoś nowego intela w 32nm.

Edytowane przez waza47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi