Skocz do zawartości
QwaS

wszystko sie tnie i muli(gry)

Rekomendowane odpowiedzi

dalczego moj komp jest wolny?? mam durnia 1.2 radeon 9100(128bit) 64mb od shapiro, k7s5a, baracuda IV 80 GB,256DDRy zapuszczam gta vice city tnie sie, enter de matrix ze wszystkimi bajerami wylaczonymi rozdzielczosc 600-800 nie da sie grac. stare gta3 tnie sie jak chu...,.juz mnie zaczyna to wqur..bo ostatni se kupilem tego radka i [gluteus maximus].byl format nowy system (2000 pozniej XP) sterowniki .catal 3.2 teraz 3.4. AA wylaczone.

no i co ja mam z tym zrobic?????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalczego moj komp jest wolny?? mam durnia 1.2 radeon 9100(128bit) 64mb od shapiro, k7s5a, baracuda IV 80 GB,256DDRy zapuszczam gta vice city tnie sie, enter de matrix ze wszystkimi bajerami wylaczonymi rozdzielczosc 600-800 nie da sie grac. stare gta3 tnie sie jak chu...,.juz mnie zaczyna to wqur..bo ostatni se kupilem tego radka i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.byl format nowy system (2000 pozniej XP) sterowniki .catal 3.2 teraz 3.4. AA wylaczone.

no i co ja mam z tym zrobic?????????

Przyczyn może być wiele.

1)Zobacz czy AGP działa x4 (Zainstalowałeś stery sisa do AGP?)

2)256 ramu do GTA może być maławo (ja mam 512 i smiga)

3)Ciepło się zrobiło zobacz temp proca (i karty) może któreś z tych się przegrzewa

Na razie koniec zgadywania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agp zainstalowane chodzi 4x co do ramu w gta to moze ale pozostaje enter matrix. temperatura prosk tak do 55 ale chodzi stabilnie grafiki nie mam jak sprawdzic

Ta temp jest sporawa jak na durnia. W zeszłe lato jak miałem jeszcze duronika pow 50C mialem podobne objawy.

Schłodź go do ok 45 i zobacz czy tak samo się dzieje

Nie wierz w odczyt temp tylko sprawdź to samemu(ręką np. :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem tego mówić wcześniej (też to podejrzewałem) ale przeczytałem minimalne wymagania dla ViceCity "Wymagania minimalne:

Procesor 800Mhz (Pentium, Athlon) lub 1200Mhz (Duron, Celeron)

" 8O :wink:

Najlepiej niech się wypowiedzą Ci którzy mają podobny procesorek :) jak u nich ta gra chodzi .

A jak jest z innymi grami np NFS2,MOHAA,Mafia :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec ja ma podobny konfig i... stwierdza ze gta vc lepiej smiga na gf2mx32 niz na radq 64 (128bit) sapphire... ale mam lagi tylko na poczatku (ok 1 min) pozniej juz normalnie dziala i jest ok...

hahaha dobry kawal :wink: Prawie spadlem z krzesla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stery serio gadam... jak qpilem radka to malo sie nie zalamalem jak zobaczylem jak to lazi...

A zrobiles wczesniej formata ?? Bo to jest nie mozliwe ,wiem cos o tym sam zmienialem gf2 mx 400 64mb na radka (tego co mam w podpisie) i roznica byla ogromna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a iwc wynik w 3Dmarku to ok 6000. foramt byl co juz wczesniej napisalem i jeszcze jedna sprawa gry ktore wymienilem tna sie tak samo bez roznicy czy ustawie rozdzielczosc na 640/480 czy 800/600 czy 1024/768.jezeli chodzi o gta3 to na GF2 MX 64MB cielo sie w identyczny sposob ale o tym juz gdzies pisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - na xpe + 256 mega ramu mozesz sobie pograc w duma 2

2 - masz k7s5a, durnia i ddr256 wzw- czy nie uzywasz ustawienia 100/133 dla fsb/mem? jesli tak zuc na 100/100 nie pytaj czemu jak chcesz sie dowiedziec poszukaj

3 - w xpe mozesz zaoszczedzic duuzo ramcu trzeba tylko troche pszperac radze zaczac od kolorowego paska start i okienek ble ble (style windows) i juz masz +30mega wolnego ramcu

4 - wyzuc sterownik kontrolera dysku i pozwol sie windzie przeladowac

Powodzenia Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem tego mówić wcześniej (też to podejrzewałem) ale przeczytałem minimalne wymagania dla ViceCity "Wymagania minimalne: 

Procesor 800Mhz (Pentium, Athlon) lub 1200Mhz (Duron, Celeron)

" 8O  :wink:   

Najlepiej niech się wypowiedzą Ci którzy mają podobny procesorek :)  jak u nich ta gra chodzi .

A jak jest z innymi grami np NFS2,MOHAA,Mafia  :?:

na sprzecie jak ponizej vice city chodzi w 640x480x16 jak marzenie :). tylko dlaczego nie mozna wlaczyc 32 bit :?: Pierwsza czesc tez chodzi b. dobrze. Mafia chodzi ekstra przy detalach na medium (za cienka karta).

a zeby nie mielilo hdd przy 256mb ram to zainstaluj 98, ustaw staly rozmiar pam wirtualnej najlepiej na partycji fat16. uzyj cachemana do skonfigurowania cache hdd i wywal wszystko co nie potrzebne w autostarcie (a zwlaszcza programy antywirusowe :)) :)

und das ist alles :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...