rlz Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Siemanko, która pasta termoprzewodząca będzie wydajniejsza w chłodzeniu Coolink Corator DS. Coolink Chillaramic czy Arctic Silver 5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Pasta Termoprzewodzącacoolink Chillaramic Ceramiczna 10G - opinie o Pasta Termoprzewodzącacoolink Chillaramic Ceramiczna 10G Nie wiem, na ile wiarygodne są te opinie, jednak z tych dwóch past oparłbym się na starej, dobrej, znanej i wydajnej AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Albo na Arctic Ceramique. Sprawdzona pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rlz Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Wybór mam po między tymi dwoma bo tylko takie posiadam i nie wiem której używać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 W takim razie, użyj AS5. Dołączane pasty rzadko są z wyższej półki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Wielki test past termoprzewodzących. Odsłona druga. | Chłodzenie.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie rozumiem czemu ludzie nadal uparcie polecają AS5 skoro od paru lat dostepna jest MX-3 która jest wydajniejsza, nie przewodzi przy tym prądu i jest tańsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Lepszą pastą będzie i tak Zalman STG-2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 A potraficie czytać ze zrozumieniem? Wybór mam po między tymi dwoma bo tylko takie posiadam i nie wiem której używać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 W artykule jest napisane, że najlepszy efekt osiąga się nakładając cienką warstwę, ale w końcu nie jest wyjaśnione, czy tylko na procka, czy na cooler też. Oraz w jaki sposób... Ktoś ma doświadczenie? Ja zawszę walę kropę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) Witam, U siebie na procku mam CLP i bede uzywal jej dalej. Jednak na inne komponenty i dla ludzi, ktorym skladam sprzet od zawsze uzywalem pasty Arctic Silver Ceramique - tania, dobra i bezproblemowa (nakladanie/usuwanie). Mialem jej dwie duze tubki od wielu lat i juz powoli mi sie konczy. Mysle sobie teraz, ze po tych latach technika poszla chyba do przodu wiec moze sprobuje czegos innego... Z tego tematu wywnioskowalem ze moze pojsc w Zalmana ZM-STG2 lub Arctic Cooling MX-4. Pytanie proste - ktora z tych dwoch bedzie lepsza? Testy rozne przegladam, ale chodzi mi tez o aspekt uzytkowy - nakladanie/usuwanie. Dlatego prosze o Wasze opinie. Edytowane 26 Lipca 2011 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Ja od dawna używam u siebie prywatnie Zalmana STG2. Nie miałem nigdy problemów z jej aplikacją i czyszczeniem a wydajnościowo to praktycznie czołówką :) Podejrzewam, że MX-4 to po prostu taka alternatywa dla STG2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Martinii, możesz jeszcze spróbować Ceramique 2... : ) Miałem ją kupować jakiś czas temu, ale nie było jej na stanie, więc wybrałem właśnie pastę Zalman STG2 i w porównaniu do AS 5, której do tej pory używałem, to jakieś większej różnicy w wydajności nie zauważyłem, ale samo nakładanie jak i czyszczenie wydaje mi się znacznie łatwiejsze : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 @kwasior500 Sprawdziłem jak działają metody: cienkiej warstwy na procesorze i radiatorze, następnie metoda kropki na środku procesora, i metoda kreski przez całą długość procesora. Jak widać jednak metoda cienkiej warstwy jest najlepsza, i dlatego ją zastosujemy w tym teście. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...