Kabala Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 (edytowane) Witam. Mam następujący problem. Po podłączeniu karty graficznej HIS HD 4780 do komputera wszystko chodziło prawidłowo, zainstalowałem sterowniki, pograłem chwile w CoDa. Wszystko było dobrze do ponownego uruchomienia komputera, teraz po włączeniu mam czarny ekran, nie widzę nawet biosu. Co gorsze gdy podłącze monitor do karty zintegrowanej dalej to samo. Wszystko teoretycznie chodzi, wentylatory, dysk, napęd DVD.Jest możliwość, że po podłaczeniu grafiki uszkodzeniu mogła ulec inna część (procesor, ram)? Mój sprzęt: Procesor: AMD Athlon II X2 255 Płyta Główna: ASRock 880GMH/USB3 Pamięć: GoodRam 2GB 1333 MHz Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN Proszę o pomoc. Edytowane 23 Lipca 2011 przez Kabala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Sprawdź czy poprawnie podpiety jest kabel do monitora i peceta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabala Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Kabel podpięty jest dobrze. Sprawdzałem pod VGA i DVI- efekt ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Wyciągnij radeona i sprawdź na integrze jak nie zadziała to pewnie płyta poległa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabala Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 No integrze dzieje się to samo - czarny ekran i brak sygnału na monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Spróbuj jeszcze resetu biosu i sprawdź czy nic się nie obluzowało, ale pewnie płyta padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabala Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 W pierwszym poście mam błąd to Radek 4870. Bios resetowałem bez efektów. To możliwe, że po podłączeniu grafiki tak po prostu wysiadła płyta główna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Nie bo jak to sobie wyobrażasz ? po prostu padła i tyle, sprawdź resztę na innej płycie aby mieć 100% pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabala Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Jest możliwość, że ten zasilacz nie dał sobie rady z kartą i to przez niego coś się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Nie bardzo, kumpel ma na gorszym tą kartę i athlona x2 i działa. Fortron to dobre zasilacze a ten radeon nie jest jakimś potworem co pobiera 300w, jeśli już by coś się działo to resety etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmj Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Miałem tą kartę z podobnym zasilaczem (fortron 400hln) i wszystko działało ok, więc to na 99% nie jego wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabala Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Dzięki za pomoc, komputer wysłałem już na gwarancję do esc.pl, zobaczymy co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...