Zdebik Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam Od kilku miesiecy myslalem o powazniejszym OC mojego procka. Po konsultacji z jednym forumowiczem zaczalem krecic proca i jakos mi to nie idzie. Oto ss'y z ustawieniam bios'u. To byly max napiecia ktore wrzucilem lecz nadal proc nie byl stabilny. Czy cos robie nie tak? Co moge poprawic. Pozdro Zdebu. PS. Sprzet w sig'u. PS2. Na innym forum umiescilem ten sam post ale niestety nikt nie potrafil mi pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 a na niższym mnożniku ? może płyta/pamięci nie dają rady ? może procek ? mnożnik na minimum i zobacz ile wyciaga mobo i ram a dopiero potem szukaj maxa dla proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Pamieci daja rade na 900 MHz bez problemu z 5.5.5.15 testowalem memmtestem 3lapy Na plycie przydaloby sie ustawic napiecie NB na 1.55v lecz z tym napieciem wystepuje PCI-e x1 bug Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 skoro jestes pewnien pamięci i mobo to nie pozostaje nic innego jak zmniejszyć szybkość proca albo dać mu więcej voltów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 (edytowane) Mialem nadzieje na 3.6 przynajmniej ludzie robia 3.9/4.0 na tych procach. Nie wiem czy to moze byc problem ale to ES czyli Engineering sample przyjmniej tak pokazuje CPU-z Edytowane 24 Lipca 2011 przez Zdebik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 każdy proc jest rózny to że jednym robi 4G nie oznacza że twój będzie stabilny na 3.5G Testuj i znajdź max dla swojej sztuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 OK narazie mam cos takiego :) co prawda nie jest to 3.6 ale... wydaje sie byc ok. Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Masz dwa fajne tematy: jeden o Q9xxx a drugi o P5K. Na pewno coś wymyślisz po lekturze poczynając od sprawdzenia wartości dla P35 i C2Q a kończąc na złotych radach posiadaczy Q9450. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Przy vtt 1.3 zostaje Ci pobawić się GTLami, u mnie na Q8400 zmniejszenie nbgtl na 0.655 daje boosta około 200 mhz stable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...