Skocz do zawartości
benq2006

Zestaw do 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak sobie przeglądam ostatnio różne testy i w sumie wychodzi mi że najlepiej kupić jest jakiś zestaw na AM3.

Ale ważne jest także dla mnie to aby był energooszczędny gdy będę np. oglądał sobie film i korzystał z neta.

Nie wiem jak to połączyć, czyli granie np. Wiedźmin 2, Bad Company 2 no i małe zużycie energii podczas luzu.

W sumie najlepiej chyba wychodzi kupić coś w połączeniu Intel plus Nvidia jeśli chodzi o zużycie energii.

Chyba że się mylę?

Dzięki z góry za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż zawsze jest jakieś "ale". Czyli "virtu" jest ogólnie do bani.

Mam więc następne pytanie. Czy istnieje możliwość wyłączenia karty graficznej zewn. i przełączenie się na integrę (coś jak optimus w laptopach)?

Mam na myśli tu taką sytuację że podłączam sobie wtyczkę od monitora do złącza np. DVI w płycie a nie w grafie?

No i oczywiście nie wyjmując przy tym karty ze slotu pci-express, ale w biosie ustawiam sobie żeby obraz był pobierany z integry?

Znalazłem moim zdaniem ciekawą płytę na H61:

ASRock > Products > H61iCafe

Jak na taki chipset to ma USB 3.0 i SATA 3.

Czy może jednak nie kombinować z takimi wynalazkami i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> H67?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na obsługę pamięci - poza tym to bardzo ciekawa płyta.

» Due to chipset limitation, if you plan to install three or four memory modules on this motherboard, please install only single-sided memory modules.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Ram to i tak planowałem włożyć tam 2 x 2gb, więc problemu nie widzę póki co. A zanim gry będą potrzebowały więcej to myślę że i cały sprzęt pójdzie w odstawkę.

--------------

W sklepie w którym się zapatruję złożyłem już takie coś:

GOODRAM DDR3 4096MB PC1333 DUAL 2 x 2048 CL9

ASROCK H61iCafe Intel H61 LGA 1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3)

PROCESOR CORE I5 2400 3.1GHz LGA1155 BOX

DVD-REC LITEON iHAS122 SATA CZARNY BULK

HDD SAMSUNG 1TB HD103SJ 7200 SATAII 32MB ASAP

ZASILACZ TACENS RADIX IV - 450W - 80+ BRONZE

ASUS ATI Radeon HD6850 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (790/4000) (wentylator DirectCU wer.2)

Wszystko wyniesie mnie około 2050 zł.

Zastanawiałem się tylko nad zasilaczem, ale na liniach 12V ma 20 i 22A, więc jest w porządku. No i do tego cichy wentylator bo zdarzyło mi się go posłuchać :)

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi