oswaldini Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam, poszukuję cichego zasilacza który w idle będzie niemal niesłyszalny. Zainteresował mnie Enermax Modu82+ II 625W - w razie czego wentyl się rozkręca do chyba 1500RPM. Używany można kupić nawet za 250zł. Czy polecicie mi coś dobrej marki, z zakresu 625-750W z odpinanymi kablami i o bardzo cichym wentylu ? Mogą być używki do 250-300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Bardzo dobre i cenione są nadal Antec TruePower New 650 oraz Fractal Design Newton 650 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Corsair AX 650 lub AX750. Nic bardziej chichego nie znajdziesz. Antec True Power jest sporo głośniejszy od Corsair AX, który w IDLE nie będzie wydawał żadnego dzwięku.(25% obc max.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Dzięki Panowie! Wszystkie trzy konstrukcje są rewelacyjne ! Nie ukrywam że najbardziej odpowiada mi AX750 bo ma wszystkie kable modularne, są całe czarne i mają dobre oploty. Nic będę szukał używki bo 500zł to dla mnie za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Możesz takze porozgladac sie za TACENSEM valeo III co prawda nie jest to az tak dobry zasilacz jak seasonic x-series ale i tak jest dobry no i posiada tryb polpasywny jak on. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Do listy dodałbym Seasonic X-760 oraz Enermax Modu87 700W. Oba są na tyle ciche aby martwic bardziej hałasem generowanym przez dysk twardy i chłodzenie karty graficzniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Maciem pisał o seasonic x-searies. Zdecydowałem się na AX750 lub AX850 - zamawiam w piątek. Musze tylko przekalkulować ile komp pobiera w IDLE bo wentyl wyłącza się do max 20% obciążenia zasilacza (czyli odpowiednio 150 i 170W) Co do reszty chłodzenia nie ma się co obawiać. Będzie cicho - 3 wentyle 800-900rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Corsair AX to to samo co Seasonic x-series tylko z troche innymi kablami , obudowa ogolnie b.dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...