goliath Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam, mam sobie w firmie skaner (wielkoformatowy, 914mm szerokości skanu). Jest to wiekowy już RICOH, razem z oprogramowaniem tez wiekowym (którego aktualizacja nie jest możliwa z uwagi na koszty i bankructwo firmy, która dostarczyła oprogramowanie do urządzenia). Nie umożliwia on zapisu do pdf'ów, tylko tiff'y. niestety wielu klientów chce otrzymywać pdf'y. PDFcreatorem zamienianie 20-30 plików jest żmudnym procesem z uwagi na to, że trzeba w nim podawać każdorazowo rozmiar arkusza. Szukam oprogramowania, które pozwoli mi maksymalnie uprościć i przyspieszyć ten proces. Wariant idealny dla mnie to program, który działa sobie w tle i monitoruje jakiś folder. Jak pojawi się tam tiff, to automatycznie tworzony jest plik PDF w tym samym czy innym folderze. Czyli coś na zasadzie automatycznego drukowania. Istnieje w ogóle coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 XnView posiada taką możliwość, co prawda nie automatycznie, ale działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliath Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Dzięki wielkie, to już coś ;) Znalazłem w między czasie fajnego execa, który w linii poleceń konwertuje, ale niestety działa tylko na tiff'ach, które mają 72dpi, przy innym rozmiarze skaluje obrazki. Przykładowo dla A3, które ma 300dpi wychodzi pdf o wymiarze ~150x170cm zamiast ~30x42cm. Niestety nie posiadam umiejętności, aby to przerobić, a wykorzystując ten program myślę, że byłbym w stanie osiągnąć automatyczną konwersję. Ale cóż. xnView też się nada. Ważne, że nie muszę wpisywać ręcznie rozmiarów kartki jak to ma miejsce w PDFcreatorze. Jakby kogoś interesowało to: DreamSys Free Tiff to PDF Converter (Tiff2PDF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 NConvert Software - Free graphic and photo batch converter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...