Grzesiek90 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam, podczas instalacji Windowsa 7 Professional 64bit wyskakuje okno z żądaniem o sterowniki do napędu DVD (samsung sh-s223c). Mimo wsadzenia płyty, a także pendrive'a ze sterownikami nadal nie są one wykrywane (okno z możliwymi sterownikami do wyboru jest puste). Co w takim razie mam zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Chyba masz jakąś lewą wersję W7, bo napęd musi działać bez sterowników. Wymień kabel SATA, powinno zaskoczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek90 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) Windowsa ściągałem z programu MSDN AA, zajmuje on 2,8 GB miejsca na płycie. W tej chwili mam tylko dwa kable SATA, jeden do dysku drugi do napędu. Przemienienie ich nie zmienia sytuacji. Dziękuję za szybką odpowiedź Edytowane 26 Lipca 2011 przez Grzesiek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) Jakim programem wypaliłeś obraz? ImgBurn chyba najlepiej się do tego nadaje (nagrywaj przy najmniejszej dostępnej prędkości). Ewentualnie nagraj obraz na pendrive. W BIOSie ustaw, by komputer bootował z pena. Masz na stronie MSDNAA dostępną sumę MD5 dla tego Windowsa? Porównaj i sprawdź, czy ściągnięty obraz nie jest uszkodzony. Download MD5 Checker 2.31 Free - A utility that can verify downloads with an MD5 checksum - Softpedia Edytowane 26 Lipca 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek90 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Użyłem tego programu i okazało się, że te kody (ze strony MSDNAA i pobranego pliku) są inne. W takim razie ponownie pobiorę Windowsa. Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Sprawdź też pamięci. Często to one uszkodzone powodują podobne problemy podczas instalacji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...