malciak Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam, mam monitor LCD firmy emachines. Problem jest następujący: podczas pracy na komputerze monitor się przygasza tak jakby do 95 % bo jeśli jest jasne tło to daje się lekko zauważyć, że okno jest jakieś otwarte. Dioda od monitora jest cały czas włączona , nie wyłącza się. Jak wyłączę i włączę monitor to obraz pokazuje się na sekundę a potem znów się przygasza. Dopiero jak wyłączę komputer na jakiś czas to później monitor będzie działał jakiś czas i znów się przygasza, Co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Ma gwarancję? Jeżeli tak, to skontaktuj się ze sklepem i wymień. Mógł paść inwerter i/lub zimna katoda, która podświetla obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malciak Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Niestety nie mam gwarancji na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 (edytowane) na 100% wystrzelone kondensatory na Power Board. Otworz monitor i w srodku beda 2 plytki, wykrec ta , do ktorej podlacza sie kabel zasilajacy i zobacz czy nie ma spuchnietych kondensatorów. Jeśli są to wymien je na identyczne, ktore kupisz w sklepie elektornicznym. Dla bezpieczeństwa najlepszym rozwiązaniem bedzie wymienic odrazu wszystkie, poniewaz predzej czy pozniej one tez wystrzelą. Roboty na 15minut z kosztami rzędu 3zł. Edytowane 27 Lipca 2011 przez RatManek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malciak Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zrobiłem tak jak mówiłeś. Kondensatory są w dobrym stanie. Po ponownym złożeniu monitor nie gaśnie jak narazie, więc nie wiem co było przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 rozbierałeś go i odkurzałeś? pewnie zakurzony był, taki sprzęt kurzy się jak głupi, a później zwarcia kurzu powodują takie anomalie, kompa co rok trzeba rozbierać i odkurzać, przynajmniej mojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...