ddyllan Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam, moja siostra ma zamiar kupić dysk zewnętrzny i wybrała dla mnie zadanie żebym jej wybrał jakiś. Chciałbym żeby mi ktoś jakiś polecił, jestem raczej pewny że ma być on 2.5 czyli bez dodatkowego zasilania, tak? :D Cena hmm, właściwie nie powiedziała mi dokładnie jaka ma to być cena, ale takie dobre dyski 2,5 o pojemności 500GB, te lepsze oczywiście ile by kosztowały ? Nie muszą być to jakie nie wiadomo demony szybkości ale żeby też przy folderze 1gb nie przerzucał go 3 godzin :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zewnętrzne na USB mają wszystkie taką samą wydajność, przecież ogranicza je samo USB ;) Chyba że na USB3, ale czy takie złącze siostra posiada? Ze solidnych i estetycznych (ważne dla wszystkich kobiet) polecam bardzo WD Passport Dysk Western Digital My Passport Essential 500GB USB3.0 Black (WDBACY5000ABK-EESN) - Ceneo.pl na USB 3 więc nawet gdyby siostra miała tylko USB 2 to nic nie szkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Mam i polecam. Po USB3.0 idzie jak 2,5calowa burza :lol2: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...