bulbacz Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Witajcie! Chciałbym się dowiedzieć jak mogę rozbudować swojego Netbooka ASUS EEEPC 1001PX Obecnie posiada on: RAM: 1Gb 667MHz HDD: 160GB 2,5" 5400rpm Interesuje mnie wymiana tych dwóch rzeczy. I tu moje pytanie. Ile mogę maksymalnie ramu wsadzić w jednej kości (bo jest tylko jedno gniazdo na płycie głównej)i jaką szybką (nie wiem jaką maksymalna szybkość obsługuje płyta) oraz jak duży dysk 2,5" interesował by mnie 750Gb lub 1Tb i najlepiej 7200rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Możesz rozbudować do 2GB ddr2 667MHz, gdyż tyle obsługuje atom n450. Jeżeli chcesz go przyspieszyc to kup dysk ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulbacz Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 4gb juz nie da rady? a szkoda ale lepsze 2 niż 1 ;) Co do dysku to SSD są strasznie szybkie wiem o tym ale... są drogie przyspieszyć mojego EEE mogę także dając szybszy dysk zamiast 5400rpm chce do niego kupić 7200rpm a mi najbardziej to zależy na pojemności dysku a uwierz mi że dla mnie nawet 2TB które mam w kompie 1TB wew. i 1TB zew. to mi nie wystarcza ale 1TB dla takiego maleństwa jest w sam raz a teraz są bardzo tanie i oczywiście chcę dać z 64mb cachem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...