Skocz do zawartości
McBenner

Najtansza karta o dobrej jakosci obrazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Na 95% kupie jej Gigabyte 9000 tak jak poleca dexter. Nie bede przesadzal i ladowal Kyro II, w koncu komp ma byc nowoczesny. A gdyby tak dziewczyna puscila sobie jakas gierke, chociazby jakies glupie wyscigi to jej sie beda haczyc, a na r9000 to nawet colin 3 sie uruchomi i bedzie chodzi wzglednie.

UPDATE: Chyba jednak nie bede polowal na tego gigabyte, na benchmarku pisza ze saphirre ma lepszy obraz, wiec moze tego saphira. Mysle ze po prostu pojde na gielde i kupie pierwszego lepszego r9000, byle cena byla znosna. W recenzji jest tez mint i wnioskuje ze ma najlepszy obraz. Moze tego minta?

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...abyte_9000.html

Widziałem obraz na wielu R9000 Różnice są niewielkie i bardziej zależą od monitora niż od producenta karty.

Jak kupujesz to uważaj na :

1) 64 bitowe(ilość kostek pamięci )

2) pełne taktowanie 250/200 (nie 250/183 lub podobne)

3) polecam jednak kupić kartę dobrej firmy (Gigabyte, Sapphire itp )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy jest Radeon 9000 :)

Matroxa ani Kyro2 nie polecam ze wzgledu na 'starosc' tych kart, przez co support jest tragiczny (brak driverow, gry nie dzialaja....) - w koncu jest to komp dla kolezanki, a nie dla kolezanki pracujacej w CAD/CAM ;)

MX440 to podkrecony GF2, czyli emulacja Vertexow, a Pixeli zadnych... W sumie radkowi te pixele nie za duzo daja, bo karta sama w sobie jest za bardzo poobcinana wobec R200, jednak gra z pixelami wyglada lepiej i co najwazniejsze pomimo pixeli radek jest porownywalny szybkoscia z MX440.

Nie widzisz ze chodzi _TYLKO O JAKOŚĆ OBRAZU_ ?

moje proppozycje

Kyro 1 od Herkulesa

druga troche drozsza

R9000 Gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko się za długo nie zastanawiaj bo dziewczyna się zniecierpliwi i pójdzie do media tragedia :wink: :P Jak chcesz nową kartę (a myślę że tak) to kup radka9000 nie bedze zle, bo na Matroxa Parhelia to trochę za dużo kasy trzeba by wydać a nie wiem czy można jeszcze kupić nowego G400/450 ale to i tak drożdze by bylo od radka, więc nie ma się nadczym zastanawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...