mmx166 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam mam takie pytanie jaka obudowe wybrac do komputera w cenie podanej , w temacie znalazlem oto taka : Cooler Master HAF 912 Plus black co o niej sadzicie ? czy ma ciche wentylatory ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Jeśli pasują ci gniazda USB i audio na górze obudowy i nie jest ci potrzebne ESATA to polecam Fractal Design Core 3000. Niedawno nabyłem tą obudowę i jestem mega zadowolony, jak dla mnie ideał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Bardzo fajna case , moze inaczej zapytam w czym jest lepsza od Coolermastera tego modelu "HAF" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 (edytowane) Lepsza/nie lepsza ;) Ja po prostu szukałem obudowy z prostym wyglądem i USB/audio u góry i ta obudowa spełniała te wymagania. Po jej odbiorze przekonałem się w 100%, że dokonałem dobrego wyboru. Obudowa jest bardzo dobrze wykonana, wszystko jest idealnie spasowane i solidnie wykonane, nic nie trzeszczy, skrzypi i nie przenosi drgań. A co do CM to trochę się zraziłem do tej firmy, bo kumpel kupił ich obudowę (co prawda tańszy model Elite 331) i do pięt nie dorasta temu Fractalowi, poza tym ich system mocowania dysków i napędów strasznie przenosił drgania i obudowa po prostu brzęczała. Po przykręceniu dysku i napędu śrubami co prawda ustało, ale to chyba nie o to chodzi? Tak to wygląda po podłączeniu wszystkiego. Zdjęcia kiepskiej jakości, bo robione na szybko telefonem :/ Edytowane 27 Lipca 2011 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 No własnie nie chcialbym tego , a czy polki na HDD tez sa odkręcane np do dlugich kart graficznych ? dysk ssd masz polozony czy on jest przykrecony ? BTW : bardzo ladnie podpiete wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 3 górne półki są wyjmowane. Z włożonymi maksymalna długość karty to 270 mm z wyjętymi 420 mm. Dysk SSD jest przykręcony od dołu do sanek. Jak chcesz to jutro zrobię ci dokładniejsze zdjęcia normalnym aparatem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 (edytowane) Jesli nie sprawi Ci klopotu , to super . Własnie czytalem szwedzka firma je robi, a coolermastera chyba Tajwanczycy jesli sie nie myle?:DCoolermaster ma 32 bez wyjmowania , no ale nie ma chyba gumowych powierzchni na dyski 3,5 cala:D BTW2: tego elite co ma twoj kolega, czytalem i faktycznie ludzie sie skarza na niego, no ale to buda za 130 pare złotych a nie za 300 jak elite HAFA ;-)I jeszcze cos obudowa twoja wyglada na Video recenzji super zrobiona porzadnie , jak chodza te wentylatorki ? glosno? Edytowane 28 Lipca 2011 przez mmx166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 za 330 mozna juz dorwac Fractal Design ARC Midi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Obudowa moze byc i do 350 zł , tylko by nie bylo drgan przy pracy dysku , dvd . Fractal ma regulatory obrotów dobre sa one ?Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Jeżeli szukasz obudowy z cichymi wentylatorami, to lepiej kupić jakąś tanią obudowę bez wentylatorów, i dokupić dobrej jakości wentylatory. Zazwyczaj nawet bardzo drogie obudowy, mają stosunkowo kiepskie wentylatory, firmy oszczędzają na wyposażeniu, nikt nie da kilku wentylatorów które w detalu kosztują np. 60zł za sztukę do obudowy jako komplet. Edytowane 31 Lipca 2011 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Po przebojach z aparatami w końcu udało mi się zrobić fotki mojego Core 3000. Co do wentylatorów to nie jest to jakaś wysoka półka, ale po skręceniu ich na ok. 50 % za pomocą dołączonego regulatora są praktycznie niesłyszalne a ruch powietrza w obudowie wymuszają. http://imageshack.us/g/30/img0943lb.jpg/ Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wziąłeś pod uwagę tą budę: Obudowa CM Storm Scout 2000 :: Cooler-Master.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Nie bralem , a czy ma gumki przeciw drgaonim ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jak chcesz mieć ciche wentylatory, to Revoltec Sixty 3 ma 7 miejsc na wentyle 140mm, żadnego w zestawie. Kupujesz ile chcesz silentiumpc zephyr 140, one mają obroty 600rpm, cichutko będziesz miał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zephyry ponoć nie wyrabiają w poziomie. Lepiej kupić jakieś Fandery Roxo, które są właściwie przemalowanymi Zephyrami, ale z lepszym łożyskiem. Ceny tych wentylatorów też są na podobnym poziomie (delikatnie wyższe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Doszla do mnie FD ARC - mimo obaw o mocowanie dyskow, okazalo sie ze w tej obudowie jest to bardzo dobrze rozwiazane. Dysk lezy na gumkach do ktorych jest przykrecany i nie dotyka wogole bocznych scianek koszyka a co za tym idzie nie przenosza wibracje. Dyski chodza zauwazalnie ciszej (praktycznie wogole ich nie slychac) niz w poprzedniej obudowie + x-swing... Obudowa prezentuje sie swietnie, bardzo stylowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...