Baker8 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam. mianowicie podkrecilem phenoma ii x4 do 3400mhz, podnoczac tylk cpu freq do 213 bez zmiany niczego innego, az w koncu zmienilem cpu northbridge freq na bodajze x16 i po restarcie nie dziala mi komputer, mianowicie nie ma obrazu i nie reaguje na zadne czynnosci, nawet nie bylo tego charakterystycznego piukniecia podczas uruchamiania sie komputera, chyba nawet na restart nie reaguje. Co moglo sie stac, i co robic?? rozkrecilem obudowe i chłodzenie od procka nadal pracuje, karta graficzna również (gtx 560ti hawk), tylko świeci się na niej czerwona diodka, wcześniej jej nei widziałem, ponieważ podzespoły montował mi znajomy i dopiero teraz pierwszy raz zajrzałem do środka. nie wiem co to moze byc, obawiam sie najgorszego, prosilbym o pomoc, poniewaz przestraszylem sie owej sytuacji. ss z biosu: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zrób clear cmos zworką na płycie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baker8 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) gdzie mniej więcej mogę znaleść tą zworkę? dzięki Claus, zresetowałem bios i wszystko śmiga ;) Edytowane 28 Lipca 2011 przez Baker8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 To świetnie. Na przyszłość polecam tego typu pytania zadawać w dziale Podstawowe zagadnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...