tomek8800 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Jednak zdecyduję się na płytę z chipsetem Z68 - jakiegoś Asroka albo Gigabyta + ewentualnie w przyszłości karta graficzna i proc 2500K i OC. Narazie 2100 myślę że będzie wystarczający. Pamięć 2x4GB 1333 Procesor i3 2100 Obudowa I-Box Virgo 918 (ten standardowy duży pionowy wiatrak głośny jest?) Bądź Brutus 410 (głośne te dwa wentylatory w standardzie?) Zasilacz XFX Core 450W (kable wystarczą)bo zasilacz na dole obudowy Płyta jeszcze do wyboru ale to już chyba jutro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Zapomnij o I-Boxach. Tego nie można nazwać obudową. Brutus 410 będzie o wiele lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Mozna nazwać obudową bo aż tak tragiczne nie są chodz do dobrych nie naleza , oczywiscie znacznie lepiej wzisc brutusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Niestety, sam mam takiego I-Boxa i muszę powiedzieć, że to zdecydowanie nie jest dobry wybór w zakresie obudów. Tragicznie może i nie jest ale na pewno nie jest dobrze. Cienka, łatwo wyginająca się blacha, mało miejsca wewnątrz i słaba wentylacja (pojedynczy 80mm wentylator z tyłu). Bez porównania z Brutusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8800 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Ok wezmę Brutusa Dzięki za radę. A długość kabli zasilacza XFX do tej obudowy będzie ok? No i jaką płytę ma Z68 poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 ASRock Z68 PRO3 za 382zł można wyrwać a co do zasilacza będzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8800 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 O niej właśnie myślałem tylko zastanawia mnie jedno - większość płyt jest w wydaniu B3 a te płyty nie, o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Ta płyta jest tylko z chipsetem B3. Przed zakupem przeczytaj to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8800 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Planuje płytę w okolicach do 400zł więc w tej cenie nie ma dużego wyboru. Myślę jeszcze nad ASRock Z68 Pro3-M Lepiej chłodzona sekcja zasilania. Jak wpływa chłodzenie tego elementu na żywotność płyty? Obecnie bdzie i3 2100, w przyszłości podkręcony i5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8800 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Czy płyta ASRock P67 Pro3 B3 z pamięcią GoodRam 2x4GB cl9 dobrze współpracuje? Bo nie widzę tej pamięci na tej liście ASRock > Products > P67 Pro3 > Memory Support List Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Jak montowalem taki zestaw to dzialaly bez problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...