goldomor Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam, sprzęt to: AsRock P67 Pro3, i5 2500K W biosie Intel turbo boost mam na enabled, ale jak upewnić się, że funkcja ta działa? Czyw windowsowskim panelu właściwości komputera nie powinienem mieć czgoś w stylu: "i5 2500K@ 3,30GHz 3,70GHz"? Tymczasem mam: "i5 200K@ 3,30GHz 3,30GHz"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Jak jest na enabled to działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 W biosie Intel turbo boost mam na enabled, ale jak upewnić się, że funkcja ta działa?Włącz obciążenie (np. cpu stability test z AIDA) i zobacz na realne taktowanie w zakładce OC. Czyw windowsowskim panelu właściwości komputera nie powinienem mieć czgoś w stylu: "i5 2500K@ 3,30GHz 3,70GHz"? Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Sprawa zamknięta, a tak swoją drogą myślicie, że jest sens go kręcić skoro mam tylko GTXa 460? Przecież obecny stan procesora jest dla tej karty jak znalazł. Nie powinien jej chyba blokować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Nie nie powinien jej blokować. Ale i tak warto podkręcić, bo w niektórych grach ciągnących z procka możesz odczuć różnicę. Jak masz Box'owe chłodzenie to i tak je zmień, bo jest głośne. No chyba, że Tobie to nie przeszkadza. Procka można na spokojnie podkręcić do 4.2-4.4 ghz. Jestem pewien, że do 4.2 ghz na 100% Ci się uda. 4.5 jest taką optymalną granicą i starczy Ci na długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Mam Zalmana Flex z wentylatorem od Zalmana Performy. W sierpniu będę kręcił, póki co wczoraj miałem pewne problemy, temperatury skakały, taktopwanie skakało etc. Odpuściłem, ale tylko na trochę ;) Muszę się podszkolić w kręceniu inteli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Zmien sygnaturke ;) Najpierw pobaw sie, zobacz czy gdzies brakuje Ci mocy CPU, jesli nie to nie krec, nie ma to sensu... Zacznie brakowac? Wtedy OC ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Ech, to forum już schodzi na dziady, skoro czyta się takie posty - nie kręć, nie warto. Jak zacznie brakować mocy, to i oc niewiele już pomoże. Moim zdaniem należy cisnąć procka ile wlezie, bo po co marnować jego potencjał. No i jakiś funn z zabawy w oc, a nie nudne jechanie na standardowych taktach ;-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Hmm, przyznaję, że w Bad Company 2 na najwyższych mam stałe 60fps, więc nie wiem, czy póki co trzeba mi więcej, aczkolwiek potencjał trzeba będzie wkrótce wykorzystać i w sierpniu z pewnością się w to pobawię. Mam tylko mały p[roblem i nie wiem, czy [to nie na tyle niepokojące, żeby zaprzestać O/C. PRzy obciążeniu (szczególnie po O/C, ale nie tylko) zasilacz mi cicho brzęczy. Czasem jak przesuwam nawet myszką słuchać pobrzękiwania. Czy to cewki, transformator? Czy to poważne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zdecydowanie zasilator jedzie na resztkach sil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zdecydowanie zasilator jedzie na resztkach sil Miesięczny odkop w temacie usera który wypiął dupę na forum za to że zwracało mu się uwagę na istnienie zbiorczych tematów zawierających odpowiedzi. ciach!lnik do sześcianu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...