Eminemka Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Chcę kupić jak najmożliwiej dobry laptop za 1000zł-1500zł.Mam zamiar sprawić sobie taki na święta,przede wszystkim dlatego,że mam dość swojego Asusa F5V.Zakup zaczęłam planować jakieś dwa tygodnie temu kiedy postanowiłam,że zacznę zbierać na jakiegoś laptopa,a wczoraj zepsuła mu się bateria i lecę teraz na samym zasilaniu,po za tym non stop się scina.Komputera takiego przede wszystkim będę potrzebowała właśnie do Internetu,Skypa oraz grania on-line,w jakieś Need for speed Simsy 3 oraz starsze,na pewno Call of duty i pewnie Wiedźmin 2,więc nie bardzo zaawansowane może oprócz ostatniej. Najlepiej żeby miał Windowsa 7,może być Home Premium,ale XP też myślę żeby śmigał.Musi mieć napęd,fajnie by było jakby miał kamerkę,a jeszcze fajniej jakby miał HDMI,ale bez tego też jakoś się obejdzie. Myślałam nad takim czymś:http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/opinie-acer-emachines-e728-452g25mnkk-w7hp.bhtml?sort=0&on_page=5&page_nr=1#opinie Ale firmy nie znam i pomimo dobrych ocen(to,że ma słaby dźwięk mi nie przeszkadza,bo mam dobre słuchawki)nie wiem czego się po tym spodziewać. http://www.komputronik.pl/product/127113/Laptopy/Laptopy_notebooki_/Acer_Aspire_5253_BZ692_W7HP_czarny.html Jeszcze takie coś ale podobno Acery są często wadliwe,a ja nie będę latać do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Na święta powiadasz... bożonarodzeniowe? Do tej pory może się bardzo wiele zmienić, więc nie warto teraz gdybać. Sprzęt ze sznurka raczej nie uciągnie Wiedźmina 2, ew. zrobi to wybitnie słabo. Wydaje mi się, że jakikolwiek inny, nowy laptop za tą kwotę również nie poradzi sobie ze wspomnianym tytułem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eminemka Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) No to za ile?Jeśli za 2tys. to jeszcze jakoś nazbieram.No to może ktoś może polecić jakiegoś laptopa za 2tys. na którym, działają tego typu gry? Bo już nie chodzi o tego wiedźmina,ale o jakiegoś lapka,który będzie dosyć mobilny,ale dla mnie to może trzymać z 2godziny,który ma te i3,do netu,skypa i który pociągnie gry typu Simsy 3,Call of duty.Need for speed (odpuszczę sobie tego wiedźmina). Edytowane 31 Lipca 2011 przez Eminemka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 No to za ile?Jeśli za 2tys. to jeszcze jakoś nazbieram.No to może ktoś może polecić jakiegoś laptopa za 2tys. na którym, działają tego typu gry? Bo już nie chodzi o tego wiedźmina,ale o jakiegoś lapka,który będzie dosyć mobilny,ale dla mnie to może trzymać z 2godziny,który ma te i3,do netu,skypa i który pociągnie gry typu Simsy 3,Call of duty.Need for speed (odpuszczę sobie tego wiedźmina). Po 1 primo. czy to będzie Acer, czy inne fsiu bzdziu, to nie ma znaczenia. W środku i tak masz podzespoły tych samych producentów. Więc czy ATI bądź Intel czy AMD będzie siedział w Tośce, Lenovo, Acerze czy MSI, to nadal będzie to samo. Po 2 primo ultimo. jak chcesz żeby na tym poszły jakieś gry, to minimalnie polecę ATI HD 5650 czyli takie HD 6550 ze starszym oznaczeniem. Do tego 4GB RAM i Procek minimum 2 jajowy i w coś się na tym pogra. Nawet Wiesiek 2 nie będzie robił problemów. Po 3 primo sectimo. Wymienione podzespoły można znaleźć w cenie do 1500 PLN. Po 4 primo qualtimo. eMachines, Acer, packard bell - to jest jeden pies, bo to i tak wszystko Acer i robią to w tej samej fabryce. Jak jeszcze są, to w sklepie dla idiotów można dostać eMachines E732ZG z Intel P6100, 2GB RAM 1333, HDD 320GB, ATI HD 5650. Wystarczy dodać 2GB RAM za 50zł i gra. Co prawda P6100 ani HD 5650 demonami wydajności nie są, ale jak na 1500zł, to naprawdę można na tym pograć. P.S. Jak się uda, to czasem trafi się nawet jakiś Intel Core i3, który jest szybszy od P6100, ale raczej będzie droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) dobrze kolega prawi :) wybierz cos z tego: Notebooki 15" Mobility Radeon HD 5650 Core i Pentium P Turion Athlon II P320 2,1 Athlon II P340 2,2 cena - Porównanie cen w sklepach lub tego: Notebooki 15" GeForce GT 540M cena - Porównanie cen w sklepach :) ale do swiat daleka droga wiec nie wiem o czym mowa... Edytowane 31 Lipca 2011 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eminemka Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Czyli np. http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1658221 na takim czymś można zagrać w Wiedźmina2(jeśli nie to czy chociaż Simsy3)?Jeśli tak to ten sprzęt kupuję możliwie najszybciej,bo kosztuje on 1600zł więc myślę,że sprawię go sobie gdzieś w październiku jak dobrze pójdzie. Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez Eminemka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 wiesz wstrzymaj się i nie napalaj. Sorry ale planowanie zakupu konkretnego modelu laptopa 3 miesiące przed i zbieraniem na niego konkretnie to głupota jakich mało. Zrób tak - uzbieraj sobie powiedzmy 2 tyś zł i kiedy już będziesz mieć tą kwotę (listopad/grudzień) wtedy zadaj pytanie na forum. Zapewne ktoś (może i ja) ci doradzi co warto zakupić za tą cenę, może będzie gdzieś jakaś promocja itp. Zapewniam cię że ceny bardzo się zmienią albo w miejsce laptopów wejdą kolejne - lepsze/wydajniejsze. Czasami można trafić na bardzo wydajną używkę w cenie bardzo słabej nówki więc też warto przemyśleć. Tyle z mojej strony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dokładnie. Często tak jak w desktopach, wejście nowej serii jakiegoś sprzętu daje efekt zmniejszenie cen modeli starszych, a nie koniecznie słabszych. Najprostszy przykład z ATI HD 5650 i 6550. Praktycznie ta sama karta po zmianie oznaczenia, a odbicie w cenie jest. Warto więc poczekać z wyborem do momentu realnego zakupu. Tymczasem zbieraj kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...