Skocz do zawartości
takise

HD4550 + 7300GS?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.08.2011 o 20:21, zzizzy napisał(a):

@adrii: za capslocka powinieneś dostać 10%, a poza tym sam masz Feela, więc, za przeproszeniem, morda w kubeł.

Przez CapsLocka chciałem wyrazić emocje. Ale ja mam feela 3 który ma 27A na linii 12V

W czym "tak napisany tekst" jest lepszy od "NAPISANEGO W TEN SPOSÓB"?

Edytowane przez adrii
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :D Nie no ja mysle ze sobie poradzi ten zasilacz bo nie mam duzo bajerow podlaczonych praktycznie dysk i procesor , oj tam da rade a jak nie to w najgorszym wypadku usmaze ten komputer.OCM4n14k wysyłacie za pobraniem no i moze jakas gwarancja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, no nic, zgłoś się jak będziesz miał jakieś problemy z kompem :P. Odpalić kompa da radę, pograć też, ale na jak długo to tajemnica ;].

Ogólnie to ostatnio stwierdziłem, że wiele osób proszących o pomoc na forach "wie lepiej", pomimo tego, że uzyskuje inne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od jakiegoś czasu zaglądam do tego tematu z ciekawości jaki to wszystko będzie miało finał.

Wiesz już, że mając 10A na linii 12V możesz mieć teoretycznie max 120W mocy. Jak już wcześniej koledzy wspomnieli i procesor i karta korzystają w dużej mierze z 12V. HD 3850 charakteryzuje się TDP na poziomie 95W, więc przypuśćmy optymistycznie 75W przy giercowaniu. Wiadomo podczas grania procesor się nie będzie nudził, a tym bardziej że Twój Pentium D jest tu słabszym ogniwem i karta zmusi go nie raz do działania z praktycznie pełną mocą obliczeniową- jest to według strony intela kolejne 95W TDP. Są to wartości teoretyczne ale dolicz resztę komputera i przeanalizuj dokładnie jeszcze raz :)

Nie chcę być złośliwy, wszyscy którzy radzą wymianę zasilacza mają (moim zdaniem) w 100% rację.

Teraz czekając na kartę wsadź do komputera 7300, sprzedaj tego 4550 i kup Fortrona którego zaproponował MaSell. Próbując przyoszczędzić kilkadziesiąt złotych możesz pozbawić się kilku stówek. Nie warto, ale jak już wcześniej wspomniano- Twój sprzęt, Twoja decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego hd4550 już właśnie sprzedałem i jadę na 7300gs którego już raczej nikt nie kupi bo wiatraczek głośno burczy :/ No to teraz zbieram na nowy zasilacz :) Mam nadzieję , że cociaż troche zcasu ten feel ją pociągnie dopuki nie nazbieram , no i że nie spali mi kompa przy uruchomieniu. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh...nie było przejściówki DVI-VGA więc na razie nie podłączam puki takowej przejściówki nie zakupie , przeczytałęm na kartonie że wymaga 450W i linia 12V musi mieć 30A+...doradźcie mi jakiś dobru zasilacz do mojego sprzętu za góra 100zł , kupię i tak po 15-tym :/

Istnieje w ogóle zasilacz o napięci 30A na linii 12v? Oczywiście który nie zużywa prądu jak mikrofalówka :D

No i czy istnieje szansa że nie spale komputera jak to wsadze na obecny zasilacz? Bo głupia przejciówka 2 dychy :(

Edytowane przez takise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre zasilacze w niskiej cenie doradził Tobie MaSell. Forton 400W spokojnie uciągnie ten zestaw.

Cytat

Istnieje w ogóle zasilacz o napięci 30A na linii 12v? Oczywiście który nie zużywa prądu jak mikrofalówka

Istnieje, zasilacz nie zużywa prądu, prąd zużywa komputer. Zasilacz jedynie mu ten prąd zapewnia przy określonych stratach związanych z wydzielaniem ciepła. Możesz kupić zasilacz mający 1000W, a komputer będzie brał 200W jeśli ma takie zapotrzebowanie na energie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta specyfikacja zasilacza na poprzedniej stronie dotyczyła starewgo huntkeya , teraz rozebrałęm komputer patrze na zasilacz a tam 2 linie 12V jedna 10A druga 13A , mogę to podłączać?Przepraszam was , jeśli wam ulży to zwyzywajcie mnie xD

Edytowane przez takise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi