zzizzy Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 @adrii: za capslocka powinieneś dostać 10%, a poza tym sam masz Feela, więc, za przeproszeniem, morda w kubeł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) @adrii: za capslocka powinieneś dostać 10%, a poza tym sam masz Feela, więc, za przeproszeniem, morda w kubeł. Przez CapsLocka chciałem wyrazić emocje. Ale ja mam feela 3 który ma 27A na linii 12V W czym "tak napisany tekst" jest lepszy od "NAPISANEGO W TEN SPOSÓB"? Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez adrii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 I znowu muszę was przeprosić , moje ostatnie ale to ostatnie pytanie: Opłaca siękupować tego radka hd3850 256MB? czy lepiej szukać 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Byle był na pamięciach GDDR3. Miło będzie, jak znajdziesz 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 okej dzięki , na allegro przeważnie są ddr3 256 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 1 CISZA ! HD3850 512MB/256 bit, PASYWNE CHŁODZENIE (1782943871) - Aukcje internetowe Allegro 2 GAINWARD RADEON HD3870 512 DDR3 (1788070949) - Aukcje internetowe Allegro Polecałbym tą drugą bo jest wydajniejsza i w dobrej cenie, wymień zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 1: radiator , dziękuję :) 2.mam 140zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Za 140zł już z wliczoną przesyłką mogę załatwić 3850, ale tylko 256MB. Jeśli byś chciał to pisz na PW to porozmawiam z kumplem i sprawdzę tę kartę u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 2.mam 140zł Więc kup to: Zasilacz FORTRON 400W HLN WROCŁAW (1750887514) - Aukcje internetowe Allegro lub chociaż to: FORTRON FSP350-60 HLN WROCŁAW (1758895669) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 I to jest dobra rada, sam kupiłem u niego zasilacz i obsługa i sprzęt na najwyższym poziomie. Jednak widzę, że takise chce koniecznie upalić sobie sprzęt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Panowie niektórzy po prostu już tak mają, żeby się nauczyć muszą spalić komputer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Hehe :D Nie no ja mysle ze sobie poradzi ten zasilacz bo nie mam duzo bajerow podlaczonych praktycznie dysk i procesor , oj tam da rade a jak nie to w najgorszym wypadku usmaze ten komputer.OCM4n14k wysyłacie za pobraniem no i moze jakas gwarancja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Szczerze mówiąc to wątpie czy da radę. Na Twoim miejscu kupił bym zasiłkę, a później myślał nad GPU. Jeśli chcesz porozmawiać na temat tego radeona to napisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 No dobra , zamówiłem radka hd3850 256 ddr3 wiem że mało poamięci ale lepszej oferty nie znalazłem bo tu jest gwar na 2 tygodnie chociaż. Co będzie to będzie ; D Wielkie dzięki za pomoc , pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Eh, no nic, zgłoś się jak będziesz miał jakieś problemy z kompem :P. Odpalić kompa da radę, pograć też, ale na jak długo to tajemnica ;]. Ogólnie to ostatnio stwierdziłem, że wiele osób proszących o pomoc na forach "wie lepiej", pomimo tego, że uzyskuje inne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Już od jakiegoś czasu zaglądam do tego tematu z ciekawości jaki to wszystko będzie miało finał. Wiesz już, że mając 10A na linii 12V możesz mieć teoretycznie max 120W mocy. Jak już wcześniej koledzy wspomnieli i procesor i karta korzystają w dużej mierze z 12V. HD 3850 charakteryzuje się TDP na poziomie 95W, więc przypuśćmy optymistycznie 75W przy giercowaniu. Wiadomo podczas grania procesor się nie będzie nudził, a tym bardziej że Twój Pentium D jest tu słabszym ogniwem i karta zmusi go nie raz do działania z praktycznie pełną mocą obliczeniową- jest to według strony intela kolejne 95W TDP. Są to wartości teoretyczne ale dolicz resztę komputera i przeanalizuj dokładnie jeszcze raz :) Nie chcę być złośliwy, wszyscy którzy radzą wymianę zasilacza mają (moim zdaniem) w 100% rację. Teraz czekając na kartę wsadź do komputera 7300, sprzedaj tego 4550 i kup Fortrona którego zaproponował MaSell. Próbując przyoszczędzić kilkadziesiąt złotych możesz pozbawić się kilku stówek. Nie warto, ale jak już wcześniej wspomniano- Twój sprzęt, Twoja decyzja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 tego hd4550 już właśnie sprzedałem i jadę na 7300gs którego już raczej nikt nie kupi bo wiatraczek głośno burczy :/ No to teraz zbieram na nowy zasilacz :) Mam nadzieję , że cociaż troche zcasu ten feel ją pociągnie dopuki nie nazbieram , no i że nie spali mi kompa przy uruchomieniu. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 To teraz siadamy wygodnie i czekamy na temat kolegi takise odnośnie kupowania nowego komputera ;) No, ale jak słusznie zauważył OCM4n14k, niektórzy "wiedzą lepiej". 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 hehe , a więc wszyscy tutaj mi źle życzą :D Dam wam znać co i jak jak dojdzie przesyłka (prawdopodobnie jutro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Nikt Tobie źle nie życzy, wręcz przeciwnie, chcieliśmy Tobie pomóc, ale Ty tej pomocy nie chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Ehh...nie było przejściówki DVI-VGA więc na razie nie podłączam puki takowej przejściówki nie zakupie , przeczytałęm na kartonie że wymaga 450W i linia 12V musi mieć 30A+...doradźcie mi jakiś dobru zasilacz do mojego sprzętu za góra 100zł , kupię i tak po 15-tym :/ Istnieje w ogóle zasilacz o napięci 30A na linii 12v? Oczywiście który nie zużywa prądu jak mikrofalówka :D No i czy istnieje szansa że nie spale komputera jak to wsadze na obecny zasilacz? Bo głupia przejciówka 2 dychy :( Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez takise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Dobre zasilacze w niskiej cenie doradził Tobie MaSell. Forton 400W spokojnie uciągnie ten zestaw. Istnieje w ogóle zasilacz o napięci 30A na linii 12v? Oczywiście który nie zużywa prądu jak mikrofalówka Istnieje, zasilacz nie zużywa prądu, prąd zużywa komputer. Zasilacz jedynie mu ten prąd zapewnia przy określonych stratach związanych z wydzielaniem ciepła. Możesz kupić zasilacz mający 1000W, a komputer będzie brał 200W jeśli ma takie zapotrzebowanie na energie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Hmm cyzli że to działa tak że jedna linia 12v + 2 linia 12v daja ta liczbe amperow tak? W takim razie mój feel ma łącznie 23A , wystarczy czy to wciąż za mało? Istnieje w ogóle szansa że się nie spali i pogra chociaż do 15-tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Skąd Twojemu feelowi nagle wzięło się 23A? Uparcie twierdziłeś wcześniej, że ma 10A na linii 12V i tylko jedna linię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No nie wiem , teraz tak zobaczyłem są 2 linie 12V ma chyba 10A i 12v2 ma 13A . Starczy?Mogę spokojnie podłączać?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Chyba możesz, chyba spokojnie... Tak ciężko podać ile zasilacz może dać na linii 12V? Po cholerę to chyba? Ty sobie chybasz a od nas oczekujesz konkretnej wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Ta specyfikacja zasilacza na poprzedniej stronie dotyczyła starewgo huntkeya , teraz rozebrałęm komputer patrze na zasilacz a tam 2 linie 12V jedna 10A druga 13A , mogę to podłączać?Przepraszam was , jeśli wam ulży to zwyzywajcie mnie xD Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez takise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Dla ułatwienia wszystkim zadania pytanie do takise czy tak wygląda nalepka u Ciebie? jeśli tak to Zmień na ten zasilacz co Podał MaSell Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Coś bardzo podobnego ale jest troche mniejsza i nie jest napisane FEEL II. Tak jakby od samego dołu do końca tej tabelki idąc w górę. Wystarczy taka moc?Mogę podłączać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zrób zdjęcie tak żeby dało się odczytać to co na etykiecie i wstaw tutaj albo po prostu przeczytaj i napisz bo "chyba" to się łódka na wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...