yabolek Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tutaj jest cala historia : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=410524#410524 Spieprzylem sprawe:( Moze juz bylo ale bardzo potrzebuje komputera wiec licza na Wasza szybka pomoc. Co najlepiej kupic zamiast tej plyty glownej? Bylem bardzo zadowolony z tego ABIT'a :( Mam do wydania okolo 450zl. Gdzie moge jakas plyte tanio i szybko kupic w Wawie? Moze ktos ma cos do sprzedania?:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Ja Ci odpowiem bo szkoda mi tego abita Twojego :( Ile masz kasy??BO za rozsądny wybór uważam kupno abita na NF2 z s-ata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Behehehehehehe.......niezly jestes. Sorry ale musialem.... kupuj abita tego co fumfel mowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Nigdy sie nie interesowalem SATA Czy moje normalne dyski z podpisu na tym pojda? Mam do wydania 450zl Moze jakiegos epoxa? Zupelnie sie na tym nie znam i nie mam czasu sie orientowac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 noto kupuj abita baz s-ata w komputroniku kosztuje 459 zł ale napewno znajdziesz taniej to z.a.j.e.b.i.s.t.a płytka jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 potwierdzam sam takowa mam i jestem super zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 o kurde :P silny jestes :D jak by co to kup Abita NF7 ,albo KD7 ewentualnie za maniejsze pieniadze dzis w Komputer puls widzialem ,ze w Malibu jest Abit KD7-L za 345pln ,nie wiem co to za wersja,ale chyba z Lanem ,albo Lite czyli z czyms wycietym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 A ja znowu się wybije i powiem EPOX! Oczywiście 8RDA+, albo 8RDA jeśli nie potrzebujesz Soundstorm, firewire i sieciówki zintegrowanej. Cena dużo lepsza od Abita, bo 8RDA w sklepie stoi ~390PLN! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 o kurde :P silny jestes :D jak by co to kup Abita NF7 ,albo KD7 ewentualnie za maniejsze pieniadze dzis w Komputer puls widzialem ,ze w Malibu jest Abit KD7-L za 345pln ,nie wiem co to za wersja,ale chyba z Lanem ,albo Lite czyli z czyms wycietym KD7 - też się nad tym zastanawiałem (KG7-E) ale mało co się teraz dokłada i jest NF2 (ok. 390 RDA) .... a stałe PCI jest cool ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 A ja znowu się wybije i powiem EPOX! Oczywiście 8RDA+, albo 8RDA jeśli nie potrzebujesz Soundstorm, firewire i sieciówki zintegrowanej. Cena dużo lepsza od Abita, bo 8RDA w sklepie stoi ~390PLN! Popieram kolege, za 480 zł można mieć już nowiutkiego Epoxa 8rda+ :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tutaj jest cala historia : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=410524#410524 Spieprzylem sprawe:( Moze juz bylo ale bardzo potrzebuje komputera wiec licza na Wasza szybka pomoc. Co najlepiej kupic zamiast tej plyty glownej? Bylem bardzo zadowolony z tego ABIT'a :( Mam do wydania okolo 450zl. Gdzie moge jakas plyte tanio i szybko kupic w Wawie? Moze ktos ma cos do sprzedania?:( poszukaj a znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 o kurde :P silny jestes :D jak by co to kup Abita NF7 ,albo KD7 ewentualnie za maniejsze pieniadze dzis w Komputer puls widzialem ,ze w Malibu jest Abit KD7-L za 345pln ,nie wiem co to za wersja,ale chyba z Lanem ,albo Lite czyli z czyms wycietym KD7 - też się nad tym zastanawiałem (KG7-E) ale mało co się teraz dokłada i jest NF2 (ok. 390 RDA) .... a stałe PCI jest cool ;) literowke strzeliles; nie KG7-E ,tylko KD7-E dla mnie stale PCI jest niecool,ale kazdy powinien mierzyc sily na zamiary mozesz wziac 8RDA ,dobra plyta ,ale pisales ze potrzebujesz szybko,to na szybkiego podalem ci KD7-L w W-wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 o kurde :P silny jestes :D jak by co to kup Abita NF7 ,albo KD7 ewentualnie za maniejsze pieniadze dzis w Komputer puls widzialem ,ze w Malibu jest Abit KD7-L za 345pln ,nie wiem co to za wersja,ale chyba z Lanem ,albo Lite czyli z czyms wycietym KD7 - też się nad tym zastanawiałem (KG7-E) ale mało co się teraz dokłada i jest NF2 (ok. 390 RDA) .... a stałe PCI jest cool ;) literowke strzeliles; nie KG7-E ,tylko KD7-E dla mnie stale PCI jest niecool,ale kazdy powinien mierzyc sily na zamiary mozesz wziac 8RDA ,dobra plyta ,ale pisales ze potrzebujesz szybko,to na szybkiego podalem ci KD7-L w W-wie Racja - mea culpa KD7-E nowa ok 370 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 serial ata olej. to nie niest na prawdę serial ata. chipset płyty ma tylko konroler ata 100 lub 133 oraz wbudowaną przelotkę ATA-->SATA. większość dysków sata też nie jest sata, też mają wbudowaną przelotkę sata-->ata 100/133. teraz chyba tylko maxtor diamond max 9 jest w pełni sata czyli 150 MB/s. reszta to podróbki nie mające nic wspólnego z wydajnością sata, chodzą jak ata100. jedynym chipsetem w pełni obsługującym sata jest i875 canterwood. więc sata w innych jest tylko w kablu, taki pic na wodę, bajer reklamowy. porównajcie wydajność, sami się przekonacie. więc po co polecać "sata" w abicie ? może FIC na nforce2 za 350 zeta ? kolega napisał że potrzebuje kompa więc nie ma wiele czasu. są już 3 pierwsze płyty na kt600 ale raczej są droższe. więc coś na KT600 lub nForce2 od FIC'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 są już 3 pierwsze płyty na kt600 quote] Jak juz sa to gdzie je mozna dostac bo ja jakos do tej pory nie maoge ich w polskich sklepach internetowych nigdzie znalezc. Ofcourse jezeli masz namiary to prosilbym o podanie ;) Pozdrawiam DanielDz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 kolejnego abita, i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Soltek SL-75FRN2-L Okolice 400PLN Nie wierz poprzednikom i nie bierz zadnych Abitow czy Epoxow :wink: Soltek rules i kropka. I zadne Abity czy Epoxy Mu nie podskocza... :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Soltek SL-75FRN2-L Okolice 400PLN Nie wierz poprzednikom i nie bierz zadnych Abitow czy Epoxow :wink: Soltek rules i kropka. I zadne Abity czy Epoxy Mu nie podskocza... :twisted: :twisted: :twisted: Chciałbyś :lol: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: 8O Serio?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: I co w tym wspaniałego :?: Tez na swojej mam tyle, bez modów :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: 8O Serio?!? Smiertelnie serio :) Zapodalbym screena dla niweiernych :wink:, ale nie mam jak... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: 8O Serio?!? Smiertelnie serio :) Zapodalbym screena dla niweiernych :wink:, ale nie mam jak... :( wysyłaj mi screena :) PS>Grinch, jakos nie wierze ze na Twoim epoxiku by tak pracował antek :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: 8O Serio?!? Smiertelnie serio :) Zapodalbym screena dla niweiernych :wink:, ale nie mam jak... :( wysyłaj mi screena :) PS>Grinch, jakos nie wierze ze na Twoim epoxiku by tak pracował antek :? Dlaczego nie :?: :?: Screen ó nie zapodam teraz bo na kingstonach nie osiagne takiego fsb, ale na Twinmosach 400 leciało spokojnie. To takie nierealne 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 no wiesz naczytałem sie trochę o tych VMODACH i innych zeby uzyskać 200 fsb i juzsam niewiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 no wiesz naczytałem sie trochę o tych VMODACH i innych zeby uzyskać 200 fsb i juzsam niewiem :?Tak, na A2 i A3 ciezko było zrobic 200fsb co na niektorych mobo, ale z chipsetem C1 nei ma z tym problemów. Fakt ze chipset sie nagrzal jak głupi ale działało stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tu nie chodzi o moje chciejstwo... To sa FAKTY... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fsb 240... :twisted: :twisted: I co w tym wspaniałego :?: Tez na swojej mam tyle, bez modów :roll:A czy ja mowilem, ze mam moda :?: Tez bez modow A wspanielego w tym wiele :twisted: :twisted: Byloby wiecej, gdybym mial pamieci ktore poszlyby tak w sync... A tak na serio, to prawie wszyscy (tu na forum), zapominaja wlasnie o tym Solteku, podczas gdy jest on conajmniej na poziomie Abita NF7 rev 2.0 i Epoxa 8RDA (na mostku A1/C1, bo te na A2 to zjada bez popijania) :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Co do FRN2-L to powaznie fsb240 jest jak najbardziej realne.Wystarcza "tylko" dobre pamieci.Gdziej na forum lataja screny z fsb250 na tym Soltek'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A tak na serio, to prawie wszyscy (tu na forum), zapominaja wlasnie o tym Solteku, podczas gdy jest on conajmniej na poziomie Abita NF7 rev 2.0 i Epoxa 8RDA (na mostku A1/C1, bo te na A2 to zjada bez popijania) :cry: :cry: :cry: True True Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 kurna ja czekam na mobo z dzielnikiem 1/6 a moze tak sieprzenieść na solteka? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...