R4dziK Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Jak w temacie. Potrzebny netbook, wymagania jak niżej: - matryca 9-12 cali (preferowane 10') - wejscie VGA - głośniki 'stereo' - relatywnie dobra bateria >4h Oprócz standardów typu net, edycja doc, komunikatory, będzie służył do podpięcia pod rzutnik i przedstawiania prezentacji ppt/zdjęć (dlatego wymagane VGA). Bez wodotrysków, filmów HD itp. Budżet ~500zl, dlatego tylko używki. Na allegro jest dość sporo używanego sprzętu. Będę wdzięczny za informacje co jest godnego uwagi, a które modele to totalna porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) MSI Wind U100 - miałem, polecam. Głośniki ciupkę kijowe, poza tym był całkiem całkiem. Bateria 6 cell potrafiła wytrzymać 5,5h (oglądanie anime przy procku 800 MHz, 50% jasności i wyłączonym wifi). Podczas normalnego użytkowania spokojnie można osiągnąć czas pracy na baterii ~4h. Dobre, ledowe podświetlenie matrycy. Niektórym może nie leżeć, ale przy mocnym nasłonecznieniu nieźle się sprawdza, a w normalnym użytkowaniu nawet poniżej połowy mocy daję rade. Dlaczego zmieniłem? Trafiła mi się ciekawa okazja zamiany na niewiele większego Acera z C2D, w którego później włożyłem jeszcze trochę grosza i zyskał jako taką wydajność. Co mi nie leżało w Windzie? Niemożność odtwarzania 720p. Pewne legendy głoszą, iż jest to możliwe, aczkolwiek mi w pełni płynnego playbacku materiału w 720p nie udało się uzyskać. Edytowane 30 Lipca 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 ok. a co myślicie o dell inspiron mini? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...