Jordi23 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 tutaj macie filmik zapowiadajacy recenzje ktora niedlugo sie ukaze na stronie widocznej na filmiku http://www.bacabi2003.de/v56000.zip , dla mnie masakra kurde ale to bylo cacko , 4 procesorki , 8x FSAA jak na tamte czasy wymiatacz szkoda ze nie trafil do sprzedazy, sam osobiscie mialem voodoo5 5500 z 2 prockami, chodzil porownywalnie z nv gts2, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Magia VooDoo kiedys miala sile i rzadzila - teraz jej czas przeminal... Niedoskonalosci techniczne, opoznienia premiery, problem finansowe firmy i inne doprowadzily do upadku firmy. Moze dobrze, moze zle, ale tak widac chciala historia i ewolucja :wink: A kiedys sam smigalem na V1 i V2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Voodoo rulez moje V3 2000 chodzi na 190MHz po zalozeniu radiatorow na pamieci i wentyla na chip tylko nie moglem sprawdzic stabilnosci,ale juz niedlugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Taaa VooDoo piękna sprawa aż łza się w oku kręci :D Cały czas w pamięci mam VooDoo2 12MB ;] oczywiście kręcony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Voodoo heh nie wiem co jest ale pamiętam jak weszły karty TNT (2) a potem GF to wszyscy się jakoś od 3dfx odwrócili. Powód był prosty i analogiczny do obecnej sytuacji nV po prostu procesor 3dfx osiągnął swoją ostatnio faze rozwoju nic nowego nie dało się z niego zrobić do tego ten nieszczesny bufor-T fajna spraw tylko że karta była za słaba żeby to działało za duży spadek wydajności a w rezultacie był a jak by go nie było. To tak jak AA w GF2MX jest ale kto to urzywa ???? Zresztą obecnie wogóle jest zastój na rynku GPU nV ma swojego Gf a ATI Radeon i wydaje się mi że obie konstrukcje osiągneły swoje granice. I rozwój rynku może przyspieszyć tylko jakaś III firma (S3 albo SIS albo PowerVR) konieczna jest rewolucja bo rynek się zastał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zwrknijcie tu: http://www.pcbase.de/voodoo_6_preview2.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Chyba cos okolo 1000PLN nie 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 kurna już 3 razy śćiagnełem uszkodzone archowum 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Oj kolego chyba troszkę przesadzas bo ja na celku 400 mhz i voodoo2 8mb miałem 74 klatki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Chyba cos okolo 1000PLN nie 100 V2 8mb jak wyszla to kosztowala w 98' cos okolo 1600pln,a 12mb jakos ponad 2000pln,dokladnie nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 FumFel_20 u mnie sciagnelo dobrze za pierwszym razem (DAPem) wiec probuj I pewnie ze pszesadza bo ja na cel400@500 i V3 @195MHZ mialem w 800x600 okolo 110fps a w 1024x768 85-90. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 pierwsza moja wyplata i odrazu do sklepu... i cala kwota poszla na VooDoo1 od Diamonda... ehhh.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 hehe, dokladnie ja tez wyposazylem mojego p166 w voodoo1 diamonda... ale pamietam sprzet dostal kopa wtedy gigantycznego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wreszcie sie ściagneło bez badów ale jak otwieram to wyświetla mi "allplayer wykonał niedozwolona.........." i potem " explorer.exe wykonał niedozwoloną...."I tak ze wszystkimi plajerami.Inne filmy chodzą normalnie :( Co jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Chyba cos okolo 1000PLN nie 100 oczywsice 1000 - klawirka ;-) wiecie ile razy stawalem w najrozniejszych miejscach i stukalem timerefrech ? oj jaralo mnie to wtedy.... Fumfel napewno ne zzuce Ci teraz wyniku w 3dmarku z temtego zestawu ostala mi sie jedynie myszka ;-) Takie mam wspomnienia. w jakiejs zajebce pomiedzy kilkoma kolesiami czy tam nad nimi rakietowym skokiem bywalo 50-70, tak max pod sciane czy miedzy pudlami DUZO wiecej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wreszcie sie ściagneło bez badów ale jak otwieram to wyświetla mi "allplayer wykonał niedozwolona.........." i potem " explorer.exe wykonał niedozwoloną...."I tak ze wszystkimi plajerami.Inne filmy chodzą normalnie :( Co jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font>? masz cos skopane. ja sciagnalem, i z w winzipie kliknalem i juz gra po prostu w winampie. (mam zaisntalowany najnowszy pakiet divx...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 a poza to po pierwszym wlasnorecznie wywalonym win95 zaczolem windozy optymalizowac i tak mi zostalo tyle ze ostatnio juz nie mam tyle ochoty i czasu co bym chcial to byl moj pieszczony kompik, najbystrzejsza maszyna na osiedlu :-) konfig to asus tx-97 najszybsza plyta na tx jaka wyszla 64DIMM! Sb Awe32 pci grafa Virge 4mb owo VoodooII oraz wdc 3,2 udma a wiec jak na konfig pentiakowy maszynka git, po okazyjnej przesiadce na pII 266 (moje jedyne P) + v2 12mb ogolnie komp mi sie nie podobal wiec z entuzjazmeme przy nie udanym twiku spalilem plytke. ;-) dalej jestem przy amd i dalej optymalizuje :-) MOZE inaczej nie wierzycie to nie wierzcie hehe a moze i ja cos pomylilem to juz lata - bez kitu latalem wtedy z timerefreszem jak popie.przony :-D troche sie rozgadalem - nie lubie jak ktos mowi ze sciemniam or smth PIS 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 VooDoo wieczie zywe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 no i zeszliśmy z V5 6000 na V1 i V2 :) sam niedawno miałem V3 w drugim kompie na celinie 333 i śmigało ładnie. a niedawno na allegro było do kupienia V5 5000 ale koleś zapuścił dla mnie 3d marka'01 i wynik był gorszy niż na mx440 więc wybrałem to co mam, z gwarancją i bez problemów. ale pośmigałbym na V5 5500, oj fajny sprzęcik ... a 3dfx upadł nie ze względu na brak nowych kart tylko z powodu zabójczej ceny. nvidia potrafiła lepiej i taniej więc przetrwałą. w voodoo 5 koszt zawyżały 2 procesory zamiast jednego lepszego i ogólnie arhitektura 2 kart graficznych w jednej (jak tryb SLI w V2). moc była ale cena powalała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Oj kolego chyba troszkę przesadzas bo ja na celku 400 mhz i voodoo2 8mb miałem 74 klatki :? Potęga Balerona :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 kiedyś może i tak. celinka 333 spisywała się super. aleteraz intel olał celerony i pełnią one rolę taniego ścierwa do komputerów z media tragedia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Magia VooDoo kiedys miala sile i rzadzila - teraz jej czas przeminal...Nie dokońca przminął teraz przecież powraca razem z GFFX :) ale to i tak nie będze to samo co Voodoo :D wspomnień czar, a moje V1 cały czas gotowe jest do akcji (ale teraz odpoczywa w pudełku :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 ehh pieknie bylo kupilem pierwsza sztuke jaka dojechala do lublina (v2 8mb creafa) to byo wtedy 100zl ... i mialem w q2 800x600 80-100fps na k6-200 :-D - oczywiscie krecona :-) Oj kolego chyba troszkę przesadzas bo ja na celku 400 mhz i voodoo2 8mb miałem 74 klatki :? Potęga Balerona :lol: :lol: w samo sedno ?? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 a moje Voodoo 1 nie chce dzialac na plytce Gigabyte GA-7VA. :( ehhhh a bylem ciekawy ile wyciagnie na antku 1700+. ;) a moze ktos mial podobny problem i wie jak to rozwiazac... bios wykrywa karte, winda sterownik instaluje, ale jak cos odpalam juz pod voodoo to ekran jest w kolorowe schodki i zwiecha... probowalem chyba wszystkiego...a moje Voodoo 1 nie chce dzialac na plytce Gigabyte GA-7VA. :( ehhhh a bylem ciekawy ile wyciagnie na antku 1700+. ;) a moze ktos mial podobny problem i wie jak to rozwiazac... bios wykrywa karte, winda sterownik instaluje, ale jak cos odpalam juz pod voodoo to ekran jest w kolorowe schodki i zwiecha... probowalem chyba wszystkiego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Voodoo to byl piekny sprzet :) Pamietam jak mialem SLI z V2 12Megowych ach to byly czasy, zadna rivka sie nie rownala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 hehe widze ze voodoo zeczywiscie zyje :P , mialem voodoo 1 potem voodoo2 8mb potem kumpel mi pozyczyl drugie takie samo na pare dni i polaczylem je SLI qrde i wreszcie zobaczylem tablice rozdzielcza w NFS2, na 8mb za malo pamieci bylo :lol: :lol: :lol: zeby widziec zegary, no i 1024 mozna bylo wlaczyc w trybie SLI wow ale to byl czad, potem mialem voodoo3 2000 - tez wymiatal , nastepnie jak juz pisalem posiadalem voodoo5 5500 i to zgadnijcie na czym hehe na slocie PCI tak, tak kupilem ja za 500zl jak pamietam i sprzedalem potem na allegro, no i od tego czasu skonczyla sie moja kariera z 3dfx a szkoda bo to naprwde dobre karty byly , az sie lezka w oku kreci :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 no i zeszliśmy z V5 6000 na V1 i V2 :) sam niedawno miałem V3 w drugim kompie na celinie 333 i śmigało ładnie. a niedawno na allegro było do kupienia V5 5000 ale koleś zapuścił dla mnie 3d marka'01 i wynik był gorszy niż na mx440 więc wybrałem to co mam, z gwarancją i bez problemów. ale pośmigałbym na V5 5500, oj fajny sprzęcik ... a 3dfx upadł nie ze względu na brak nowych kart tylko z powodu zabójczej ceny. nvidia potrafiła lepiej i taniej więc przetrwałą. w voodoo 5 koszt zawyżały 2 procesory zamiast jednego lepszego i ogólnie arhitektura 2 kart graficznych w jednej (jak tryb SLI w V2). moc była ale cena powalała. 3dfx nie upadl, tylko go wykupila NVIDIA. KOLEGO NIEDOINFORMOWANY JESTES. ZRESZTA NIE PO RAZ PIERWSZY AMD Rulezz walisz bzdury :D :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pamietam jak mialem Voodoo 2 12 MB. Dostalem od cioci na urodziny gre BioFreaks. To byla taka bijatyka. Byla wspaniala. Gralem w nia strasznie dlugo. Niestety Voodoo 2 zamienilem na Rive i Biofreak nie dzialal. Do dzisiaj nie potrafie jej uruchomic pod grafikami nvidi (juz dawno nie probowalem). Ehhh!! czasu voodoo to bylo cos. Szkoda ze nie udalo sie utrzymac tej firmy jako niezaleznego producenta. Nalezy pamietac ze to oni byli prekursorami akceleracji. Chyle czoła twórcą tej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pamietam jak mialem Voodoo 2 12 MB. Dostalem od cioci na urodziny gre BioFreaks. To byla taka bijatyka. Byla wspaniala. Gralem w nia strasznie dlugo. Niestety Voodoo 2 zamienilem na Rive i Biofreak nie dzialal. Do dzisiaj nie potrafie jej uruchomic pod grafikami nvidi (juz dawno nie probowalem). Ehhh!! czasu voodoo to bylo cos. Szkoda ze nie udalo sie utrzymac tej firmy jako niezaleznego producenta. Nalezy pamietac ze to oni byli prekursorami akceleracji. Chyle czoła twórcą tej firmy.Przeciez sa "emulatory" Glide dla kart obslugujacych DirecyX - sam tak robilem na TNT2 Ultra :idea: Moze nie dzialalo to rewelacyjnie wtedy, ale teraz moze byloby lepiej... Poszukaj a na pewno znajdziesz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...