Skocz do zawartości
Zuvvo

Komputer do ogladania filmów na TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje jakiegoś niewielkiego oraz cichego komputera do oglądania filmów podłączając telewizor do wejścia HDMI w tym komputerze. Dysk nie musi być pojemny, ponieważ mam swój zewnętrzny - wystarczy, żebym zainstalował system operacyjny. Chcę zakupić konkretny sprzęt, który pozwoli mi obejrzeć nie tylko filmy divx, lecz też te w HD zajmujące ~4GB. Telewizor to Samsung 37' . Ważne, żeby nie było sytuacji, że film się zacina, bo komputer jest za słaby. Chodzi mi o taki komputer, który jest w stanie wytrzymać obciążenie takich filmów. Tylko do tego ma on służyć.

Chodzi mi mniej więcej o taki sprzęt jak ten z allegro.

HP DC7700 E2160 2x1800 3600MHz 2GB 80 DVDRW @@@@@@ (1724457930) - Aukcje internetowe Allegro

Poza tym dobrze by było wiedzieć gdzie taki sprzęt najlepiej kupić - w internecie czy w jakimś sklepie? Jestem z Lublina.

Przeznaczyłbym na taki komputer 400zł. Wiadomo, jak będzie tańszy, który spełni moje oczekiwania to kupi tańszy, jak trzeba będzie droższy, żeby dał rade odtworzyć takie filmy - kupie droższy. Poza tym może być on używany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuje się gotowców z allegro. Przeczytaj to dokładnie:

Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum

Za 400 zł komputera nie kupiesz, tym bardziej złożonego z nowych podzespołów. Dozbieraj najlepiej do 1 tys zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli HTPC...

Za 400zł będzie ciężko. Lepiej dozbierać i kupić coś konkretnego :)

Proc - wystarczy AMD Sempron 140 AM3

Mobo - z integrą pokroju HD4200/HD4250

Grafa dedykowana - niepotrzebna przy wspomnianych mobasach

Ram - wystarczy 2gb, mogą być z budżetowych serii

Zasilacz - 300W będzie aż nad to

Reszta wg uznania.

PS - zamiast proca i mobo możesz kupić coś na AMD Zacate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuje się gotowców z allegro. Przeczytaj to dokładnie:

Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum

Za 400 zł komputera nie kupiesz, tym bardziej złożonego z nowych podzespołów. Dozbieraj najlepiej do 1 tys zł.

A co ma wspólnego ten temat na cda z kupowaniem poleasingowego HP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi