Zuvvo Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam. Potrzebuje jakiegoś niewielkiego oraz cichego komputera do oglądania filmów podłączając telewizor do wejścia HDMI w tym komputerze. Dysk nie musi być pojemny, ponieważ mam swój zewnętrzny - wystarczy, żebym zainstalował system operacyjny. Chcę zakupić konkretny sprzęt, który pozwoli mi obejrzeć nie tylko filmy divx, lecz też te w HD zajmujące ~4GB. Telewizor to Samsung 37' . Ważne, żeby nie było sytuacji, że film się zacina, bo komputer jest za słaby. Chodzi mi o taki komputer, który jest w stanie wytrzymać obciążenie takich filmów. Tylko do tego ma on służyć. Chodzi mi mniej więcej o taki sprzęt jak ten z allegro. HP DC7700 E2160 2x1800 3600MHz 2GB 80 DVDRW @@@@@@ (1724457930) - Aukcje internetowe Allegro Poza tym dobrze by było wiedzieć gdzie taki sprzęt najlepiej kupić - w internecie czy w jakimś sklepie? Jestem z Lublina. Przeznaczyłbym na taki komputer 400zł. Wiadomo, jak będzie tańszy, który spełni moje oczekiwania to kupi tańszy, jak trzeba będzie droższy, żeby dał rade odtworzyć takie filmy - kupie droższy. Poza tym może być on używany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Nie kupuje się gotowców z allegro. Przeczytaj to dokładnie: Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum Za 400 zł komputera nie kupiesz, tym bardziej złożonego z nowych podzespołów. Dozbieraj najlepiej do 1 tys zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodgus Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Czyli HTPC... Za 400zł będzie ciężko. Lepiej dozbierać i kupić coś konkretnego :) Proc - wystarczy AMD Sempron 140 AM3 Mobo - z integrą pokroju HD4200/HD4250 Grafa dedykowana - niepotrzebna przy wspomnianych mobasach Ram - wystarczy 2gb, mogą być z budżetowych serii Zasilacz - 300W będzie aż nad to Reszta wg uznania. PS - zamiast proca i mobo możesz kupić coś na AMD Zacate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Nie kupuje się gotowców z allegro. Przeczytaj to dokładnie: Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum Za 400 zł komputera nie kupiesz, tym bardziej złożonego z nowych podzespołów. Dozbieraj najlepiej do 1 tys zł. A co ma wspólnego ten temat na cda z kupowaniem poleasingowego HP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 W sumie masz rację, ale gdy zauważyłem sformułowanie "Zasilacz ATX - tak", zapaliła mi się czerwona lampka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuvvo Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Widze, że ze złożeniem takiego komputera łatwo nie będzie. Co sądzicie o czymś takim? ITSklep Odtwarzacz Xtreamer 2010 SideWinder FullHD (1729032337) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...