Skocz do zawartości
lublana

Procesor do wymiany do 400 zł + zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam komputer o takiej konfiguracji:

Płyta Główna: ASUS M3N-H/HDMI

CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2700 MHz

GPU: NVIDIA GeForce 9600 GT Palit 512 MB

RAM: 2x 1GB + 1x 2GB DDR2 GoodRAM

Zasilacz: Fortron (ATX-350PNF) 12 cm

I chciałbym się spytać jaki wybrać procesor, żeby można było grać w miarę swobodnie w nowsze gry bez przycinek.Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć. O ewentualnych zmianach w reszcie konfiguracji też chętnie posłucham :)Wydaje mi się, że to procesor ma najwyższy priorytet wymiany, ale nie chcę na niego wydać więcej niż 400 zł. Oczywiście jeżeli będzie widoczna różnica w jakości to mogę dołożyć trochę kasy. Socket jest na AM2+ więc szukam w procesorach AM3. Wiem, że przyda się także wymiana zasilacza więc będę wdzięczny za propozycje. Najlepiej jak najtaniej. Wydaje mi się, że w 100-150 zł powinna się zamknąć cena. Czyli ogólnie planuje wydać 500-600 zł.

Myślałem o:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition GW36!!! BOX !!! (1744913904) - Aukcje internetowe Allegro

lub

PROCESOR AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0GHZ BOX -GDA (1724281906) - Aukcje internetowe Allegro

Od kiedy ostatnio kupowałem części minęło trochę czasu, a i wtedy nie byłem żadnym ekspertem więc proszę o pomoc.

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez phenoma bo roznica kilku zl a 6mb cachu jest i wieksze OC :)

nie kupuj w ram.net

wez z jakiegos dobrego(zaufanego)sklepu:

AMD Phenom II X4 955 BOX - Procesory - AMD Phenom II X4 955 BOX cena od 377.95zł

i zasilacz wystrzyma do czasu wymiiany grafiki na lepsza-bo jak kolega powiedzial grafika to rowniez slabe ogniwo:)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką kartę polecilibyście do tego zestawu już z prockiem: AMD Phenom II X4 955 BOX - Procesory - AMD Phenom II X4 955 BOX cena od 377.95zł

Nie za mocną żeby reszta sprzętu nie odstawała w tyle :) więc myślę, że taka powinna wystarczyć:

MSI Radeon HD5770 1GB DDR5 128bit PCI-E (R5770-PMD1G)

A może wystarczy taka?

HIS Radeon HD5750 1GB DDR5 PCI-E (H575FNS1GD)

I jaki do tego polecilibyście zasilacz? Tak żeby z kartą zmieścił się w kwocie ok 500zł.

Dzięki za pomoc

Edytowane przez lublana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi