aerial Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Brakuje takiego tematu, a szkoda zamieszczać wszystko na "konkurencyjnych" forach. Może zwiększy to nieco ruch w dziale. ************* Ciekawy build w Corsair 600t. Okazuje się że ta buda jest na tyle szeroka, że wchodzi tam na front chłodnica phobya 480 extreme: Corsair 600T watercooled build (or..."how to stuff a triple and quad rad in a mid-tower") - Overclockers UK Forums Przy takim układzie, ta obudowa ma ogromny potencjał biorąc pod uwagę jej wymiary (midi tower). Pewnie taka sama chłodnica weszłaby też na górę. Jest jeszcze jakaś obudowa o takiej szerokości? (265mm wg danych katalogowych) Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez aerial 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 CM 690, buda złożona z dwóch :) Obudowa całkiem tania i można złożyć idealnie pasującą małą budkę na LC. źródło: Photos de WC : postez vos installations/montages ! - Page : 621 - Water & Xtreme Cooling - Overclocking, Cooling & Tuning - FORUM HardWare.fr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmxtom Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 tylko tutaj to już masz ostre modowanie, na ppcs widziałem jak koleś robił z zwykłej obudowy taką małą którą mieściła całe LC i stawiało się ją na dużej i kabelki z wężami łączyły obie. W sumie to lepiej wygląda ale roboty strasznie dużo wydaje mi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Kontynuując post #1, Corsair 600T, można wymienić okno na siatkę pod 4 wentylatory 120mm, i z racji na szerokość wchodzi tam kolejna chłodnica 480mm.. :) Ta buda to rekordzista biorąc pod uwagę jej rozmiary: Jeszcze uwagę zwracają połączenia, panel z chłodnicą jest całkowicie "odpinany" od układu. Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jak dla mnie chłodnica na boku to kiepski pomysł. Ani nie idzie działać z otwartym bokiem, ani zobaczyć nic przez zamknięty. Jak już się pakuje kasę w takie wc i męczy się, żeby upchnąć wszystko w środku (czyli żeby to dobrze wyglądało), to dobrze by było móc chociaż popatrzeć. Przynajmniej dobrze rozwiązane podłączenie tymi złączkami samouszczelniającymi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wszystko zależy od przyjętej koncepcji. Czy ma to być dyskretne czy rzucać się w oczy jak choinka w Boże Ciało. Ten zestaw nie rzuca się w oczy a drzemie w nim niezły power. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeden z ładniejszych buildów w FT02 jakie widziałem: źródło: http://www.overclockzone.com/forums/showthread.php/841555-SilverStone-Club/page168 Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Najciekawse że stara sie on przeciwdzialac prawa fizyki aby wydmuchac cieple powietrze na zewnatrz do dolu. Poza tym naprawde fajny build ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że to ma znikome znaczenie. Wentylatory >> konwekcja. Można dać wprawdzie wentylatory pod chłodnicę, stawiam na to że zaważył walor estetyczny, pewnie wentylatory miały być widoczne, to główny powód takiej a nie innej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Albo ma tak to zrobione jak ja... wentylatory wciagja powietrze poprzez chlodnice... Na dole wyciety otwor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Albo ma tak to zrobione jak ja... wentylatory wciagja powietrze poprzez chlodnice... Na dole wyciety otwor Wtedy musiały by być odwrócone o 180st- wirnikami do dołu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Coś dla miłośników dużego flowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ja pierdziu , chyba tą chłodnice w piwnicy ma albo zamiast centralnego kompa ma podłączonego do grzejników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 To jest jeszcze nic.. ten log niszczy wszystko :D Xtreme high flow system 1000l/h [Projekt] Extreme Highflow System Laing D5 - Forum de Luxx overkill w czystej postaci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Overkill to mało powiedziane... szczególnie że udało mu sie osiągnąć nie 1000l/h a prawie 1200l/h o.OO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nie zeby coś ale to jest chore... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Tylko troszkę ;) Na prawdę chore jest to: , albo to: źródło 1 i źródło 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 To już wklejali na to forum wcześniej. Koleś chłodzi tym kilka kompów w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Podbijamy, tym razem klasyk stacker STC-01 z SR-2 na pokładzie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 W środku wygląda nawet zacnie , ale moim zdaniem stacker z przodu bez duzej ilosci modow jest paskudny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Przód jest dość czysty, problem stanowi ta plastikowa nakładka na górze. No i generalnie widać, że buda już nieco wiekowa, brak miejsca na kable całkowity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Miałem niedawno stackera i z tego co pamiętam za tacką jest sporo miejsca, nie ma problemu z pochowaniem kabli jak się wytnie kilka dziur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Delikatnie mówiąc niekonwencjonalne podejście do tej obudowy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 A77f, super buda pod LC, szkoda tylko że ma taką przestrzeń między płytą a zasilaczem (dużo slotów na duże płyty). Jedna z lepszych konstrukcji pod rozbudowane klasyczne chłodzenie bez modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Można Źródełko? Chętnie bym rzucił okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Niestety nie pamiętam, któraś z dużych galerii, z tym że było to dość stare, chyba z początku 2010. Swoją drogą, nie szukałeś jakiegoś btx'a? Sam mam ten problem, nie ma zbyt wielu bud w standardzie inverted atx które by się nadawały pod LC. Zazwyczaj więcej miejsca na biurku jest po lewej stronie (mousepad po prawej), i jak się chce mieć budę z oknem, to inverted atx > atx. LL niestety całkowicie odeszła od tych konstrukcji, nie robi już w zasadzie nic, poza jakimiś micro atx. Nawet nowa a05 jest obrócona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Ojjj szukałem ale w sumie bezskutecznie. Dorwałem niby stackera, ale okazało się, że był za duży na moje biurko i musiałem się go pozbyć, zanim cokolwiek z nim zrobiłem. Są jeszcze niby stackery 83X, ale to dość wiekowe konstrukcje i prawie niedostępne. Jeszcze gdzieś niedawno widziałem TJ06 na sprzedaż, z tym że to dość dziwna buda i kilka A05, ale to z kolei maleństwa. Zostają jeszcze budy za grubszą kasę (tj07 chociażby) i przerabianie zwykłych atx'ów, ale i to nie zawsze przechodzi - kupiłem aerocoola s55 (Lian-Li A16) żeby zamienić top z podłogą, ale się okazało, że front, tył i spód są z jednego kawałka alu, typowo dla LL, ale oczywiście za późno pomyślałem. Także poszukiwania trwają :rolleyes: Edytowane 4 Września 2011 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 To samo chciałem zrobić z moją a06 ale dopiero po zakupie okazało się że klops :wink: Nawet nowa a05 jest obrócona. Przecież "N" jest normalnie tzn. do góry nogami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Ta, ale fn jest już normalna atx, z czasem wycofają starą, widać że odchodzą od konstrukcji inverted atx. Jeszcze jeżeli chodzi o budy z oknem po prawej stronie, silverstone raven rv02, i fortress ft02. Raven tanszy, z 500-600, ale dużo plastiku, fortress z 900zł, stal+alu. Fajne jest to, że mają nieźle umieszczone gotowe okno, wszystko w środku pomalowane, w zasadzie budy gotowe do użycia bez moda, dobre pod LC, łykają nawet 4x140 (ale można dać coś mniejszego/tańszego). Charakteryzują się tym że są stosunkowo niskie ale długie, więc jeżeli masz krótki blat, to może dochodzić do samej krawędzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...