Elder Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Stary,poczciwy Obsidian 800D po poważnych modyfikacjach... http://up.nexthardware.com/?album=145#1338 Tak się dłuższy czas przyglądam jak u licha doprowadzone jest zasilanie do kart graficznych pod ten cover/mostek wykonany na wysokości złączy zasilających i nic tam nie widzę...fake? Dalej...top budy ma zamontowany potrójny grill a chłodnica jest 4x120...brak konsekwencji? Edytowane 23 Listopada 2012 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 BuildLog: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=224731 Twierdzi, że kabli po prostu jeszcze nie zrobił. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Ehh...to pewnie będą zwykłe wiązki a nie custom mostek z przemyślnie ukrytym doprowadzeniem zasilania. Chociaż...poczekajmy na wykonany w 100% układ,wtedy się okaże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Jedna z najbardziej fenomentalnych konstrukcji jakie widziałem. Zaczęli pod koniec stycznia, kończą pod koniec listopada, kupa roboty, ale szczęka opada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 HTPC STEIGER DYNAMICS Cóż...jest to Origenae S21T tyle że już nie przypomina kuchenki mikrofalowej bo zamiast ekranu 21.1 cala mamy tu zaaplikowanego 7 calowego Samsunga co wyszło tej obudowie na plus. Mamy i czarną wersję. To co mnie nieźle rozbawiło w najwyższym modelu serii REFERENCE to dwie sztuki GTX 690 i setup na X79 chłodzony dwoma popierdółkami tzn chłodnicami 2x120 plus 1x120 Wentylatory na chłodnicach to Scythe Gentle Typhoon. Normalnie tylko kij do ręki i lać po łbach tych "znafcóf" LC za taki setup. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Elder, nie wiem czemu sie tak wsciekasz na takie male chlodzenie, te karty pewnie maja odpowiednio zmniejszone zegary :D Edytowane 5 Stycznia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zapomnieliście dodać, że wszystko napędzane przez pompkę zintegrowaną z blokiem CPU. Ciekawi mnie temperatura płynu w trakcie pracy oraz rozbieralność tego układu (czyszczenie itp). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 IMO daloby sie to wszystko pociagnac na tych chlodnicach pod jednym warunkiem: fps limit 60. Jakiekolwiek linxy, furmarki i to wszystko sie topi jak terminator na koncu filmu. W srodku pewnie to nie jest woda a jakis glikol czy cos w ten desen, wiec nie ma co czyscic - pytnaie jak z reakcjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Jak dla mnie głupota czystej wody. To wszystko może sobie w idle co najwyżej popracować bez ugotowania bo dwa takie potwory i procek generują pobór mocy w czasie giercowania dobrze ponad pół kilowata i adekwatną do tego ilość ciepła. TDP jednego GTX 690 to 272W http://www.guru3d.co...0-review,7.html Mam konfig SLI o poborze mocy w METRO 2033 średnio 625W i kotłuje to tyle ciepła że loop gotował mi się przy chłodnicy 4x120mm z wentylatorami 1500rpm. Płyn dochodził do 50 stopni C,bloki i chłodnice parzyły w łapki...tempy CPU i GPU masakra...około 80* C Seria SD Reference jest dedykowana do ciapania w giery na LCD czy plazmach FullHD to po co festyn robić i Quad SLI pakować jak z taką rozdzielczością to zwykły GTX 670/680 z palcem w nosie sobie poradzi w każdej gierce i full ustawieniach. Możecie sobie maile pisać do SD z zapytaniami o tempy w stresie serii Reference w najmocniejszej konfiguracji. Nikt nie raczy na nie odpowiadać bo to bzdura marketingowa a nie realny i wydajny system...fake. Mam HTPC w podobnej budzie i tam jest kocioł jak się wpakuje wydajne/gorące komponenty bo air flow jest beznadziejny a tutaj jedna 120tka podaje powietrze do srodka a dwie wyrzucają...jak miał ktoś takie rozwiązanie w swojej budzie to zdaje sobie sprawę jak to mizernie działa. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ale zes sie poruszyl ;) Relax :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jak dla mnie to to jest złożone wyłącznie do sesji zdjęciowej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Spokojnie. Nie denerwuję się... ale jak potem czytam wynurzenia świeżo upieczonych speców od LC w rodzaju po co wam takie wielkie chłodnice,przesadzacie,widziałem Quad SLI chłodzone 3x120mm to ręce opadają. SD to młoda firma,założona w zeszłym roku i swój wjazd na rynek zaczynają od prymitywnej ściemy i efekciarstwa zamiast rzetelnego i poważnego podejścia. To nie tanie chińskie zabawki,spójrzcie na ceny. Spece z Digital Storm w serii Aventum przynajmniej nie chcą nikomu wody z mózgu zrobić. Budują wydajne potworki w solidnej budzie z kilkoma chłodnicami i to potrafi doskonale chłodzić a nie tylko wyglądać i udawać wydajny system za ciężkie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dla wielu ludzi temperatury to sprawa drugorzędna. Widziałem nawet układy na małych chłodnicach, gdzie właściciel specjalnie robił downclocking, żeby się woda za bardzo nie grzała :) Prawda jest taka, że wielu właścicieli tych configów, nawet ich nie używa, składają to jako hobby, żeby zaistnieć z ich galerią, i tak nie mają czasu, np. grać żeby podgrzać wodę w układzie. Nie żebym był fanem takich rozwiązań. Swoją drogą strasznie ciężko zrobić ładnie wyglądający układ w desktopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Swoją drogą strasznie ciężko zrobić ładnie wyglądający układ w desktopie. Ciężko jest zrobić ładny i funkcjonalny układ. Ładny pewnie pierwszy lepszy "artysta" złoży ;] Edytowane 7 Stycznia 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 No i koniec spekulacji o Godzilli. Wyjaśniło się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Kolos, może brać chłodnice jednocześnie na dół, przód i górę.. Jedyne co mi się nie podoba to kształt okna. Ktoś znowu uznał, że fajnie byłoby pokazać zatoki 5,25'' :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 (edytowane) Corsair Obsidian 900D Ultimate Enthusiast Case na CES 2013 Edytowane 9 Stycznia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 (edytowane) cena? Edit: to prototyp, wiec pewnie kilka rzeczy zmienia. Fajnie, ze z tylu jest ponad cal wolnej przestrzeni :D Edytowane 9 Stycznia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 (edytowane) w tym linku co wrzuciłem do CES'a koleś z corsaira chyba coś mówił o $350 Edytowane 9 Stycznia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Tak mówi że o 50$ więcej niż 800D która kosztuje 300$ więc 350$ :) Co nie zmienia faktu że ta obudowa jest olbrzymia :D Z 800D jest problem z miejscem u mnie na biurku a co dopiero z 900D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Takich obudów nie ma sensu trzymac na stole, za dużo miejsca pochłaniają. edit: sorry, poprzedni content trafł w nie ten temat. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Sorry za OT, ale ten temat odwiedzają znawcy :) Pomóżcie: http://forum.purepc.pl/topic/350570-poszukuje-nietypowej-obudowy/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 http://www.sf3d.fi/artikkelit/Bitfenix-Prodigy-modded-Miska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awers Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Przesadzili z wymiarem okna... w Corsair 900 D. Znając Corsaira będzie można kupić bok bez okna i bardzo dobrze. Dość ciekawy projekt widziałem ostatnio: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8Fro9QQVKVY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 A ja muszę powiedzieć, że zaczynaja mnie towery irytować - robią się za pionowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 A ja muszę powiedzieć, że zaczynaja mnie towery irytować - robią się za pionowe. Jak to towery, jak by nie były pionowe to by nie były towerami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 M1...ciekawa,nawet bardzo ciekawa koncepcja kompaktowej budki do AC i LC. Po dłuższemu przyjrzeniu się zastosowanym rozwiązaniom widać jak w genialny sposób wykorzystano każdy milimetr miejsca w tej małej budzie i jak wiele opcji wykorzystania wnętrza akceptuje taki projekt. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?285030-NCASE-M1-a-community-approach-to-the-SFF-realm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Robi wrażenie, ale osobiście nie widzę sensu robienia lc na takich małych chłodnicach. Dla samej koncepcji ok, ale dla wyników, mija się to z celem, mogłoby to być równie dobrze AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Imo to raczej jest do pracy i mniej wymagających zestawów, no i oczywiście na stock clockach. Po prostu by się to ugotowało. Wydaje mi się, że to projekt dla osób które potrzebują kolejnego komputera z chłodzeniem wodnym :) do tego brakuje w układzie kabli - nagle by się okazało, że nie jest tak sterylnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 M1,ciąg dalszy projektu...jest już prototyp wykonany przez Lian Li http://hardforum.com/showthread.php?t=1717132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...