Skocz do zawartości
Koz@k

Ktory blok?

Rekomendowane odpowiedzi

OT: Nie wiem czy forumowicze zauwazyli, bo ja tak, ze Witchhunter i Wawelski zawsze sie troche sprzeczaja, no moze sie nie kloca, ale jeden drugiemu przedstawia swoje zdanie, niemal "na kazdy temat" maja troche inne poglady :). Ale to taka refleksja mi sie nasunela ... Pozro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate:

Jak bede miec chwile wytchnienia to sprobuje ponegocjowac z bloki.republika.pl, ale w tej chwili mam codziennie egzaminy/kola, wiec nie za bardzo mam czas o tym myslec.

Co do wypozyczania simulatora, to w sumie niezla propozycja, ale problem w tym, ze w sumie zeby kolejne testy byly wiazace z tymi o ktorych tu mowa, trzeba by je przeprowadzic na tym samym setupie. Wiec mogloby sie okazac, ze czesto bym potrzebowal pozyczac :D I tak mi sie cos takiego przyda, wiec postaram sie zmontowac jakies 100W zrodlo ciepla samemu, jak nie wyjdzie sie zglosze :wink:

sinus

Problem w tym, ze porownywanie testow wykorzystujacych inna "aparature pomiarowa" :lol: nie ma sensu, beda za duze roznice (relatywnie)... obawiam sie, ze trzeba je przeprowadzac na jednym setupie, co biorac pod uwage ew. przyszlosc nie za bardzo mi sie usmiecha :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale uzerzy bede wiedzieli jaka jest rzeczywista wydajnosc tego gowna.

chyba ze tak dla przestrogi zeby wiedzieli w co sie nie pakowac :)

Qrde troche of topic

coś mi mówi twoja xywa i ten awatar :wink: (Pumba czy KoPoland)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale uzerzy bede wiedzieli jaka jest rzeczywista wydajnosc tego gowna.

chyba ze tak dla przestrogi zeby wiedzieli w co sie nie pakowac :)

Qrde troche of topic

coś mi mówi twoja xywa i ten awatar :wink: (Pumba czy KoPoland)

jestem nowy a ksywa i awatar to moze zbieg okolicznosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witch! Nie chodzi mi o porównanie wircone vs. frezowane, tylko o porownanie frezowanych od mate i z republiki (i z miko).

Bo napewno dużo ludzi byłoby zainteresowanych jak chodzą te bloki z republiki.

Nie ma znaczenia jakie bloki porownujesz, zeby to mialo jakikolwiek sens musialbys korzystac w kazdym z przypadkow z wiarygodnej aparatury pomiarowej, co w polskich warunkach jest nie za bardzo mozliwe, wiec zostaje uzywanie TEJ SAMEJ aparatury. Takie testy nie zmierza moze idealnie RZECZYWISTEJ wydajnosci poszczegolnych blokow oddzielnie (C/W itd), ale w kwestii porownania beda wystarczajace.

update:

Chyba wiem o co ci chodzi sinus, mowisz zeby porownac wiercone z wierconymi i frezowane z frezowanymi... no niby mozna, ale to troche sie mija z celem, bo to nie jest tak, ze ludzie kupuja frezowane ALBO wiercone, dlatego lepiej byloby gdyby mozna bylo je wszystkie porownac... no ale to jest moje zdanie :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: Nie wiem czy forumowicze zauwazyli, bo ja tak, ze Witchhunter i Wawelski zawsze sie troche sprzeczaja, no moze sie nie kloca, ale jeden drugiemu przedstawia swoje zdanie, niemal "na kazdy temat" maja troche inne poglady :). Ale to taka refleksja mi sie nasunela ... Pozro

moze to 1 czlowiek o dwoch rozniacych sie osobowosciach :)

a tak serio chyba sie nie doczekam na wyniki testow i nie zdziwcie sie jak walne topic : "jakie wc za 350-400 pln" 8) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o to mi chodzi witch

Własciwie to masz troche racji, ale jakbyś miał testować wszystkie bloki to by ci to chyba zajęło rok!

Poza tym to nie jest całkiem tak jak mówisz!

Chciałem Cie poprostu odciążyć ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mysle, ze przetestowanie jednego bloku to caly dzien zabawy, wiec prawdopodobnie rozlozylo by sie kazdego na 2 dni. Co do wyrabiania sie, to zalezy od ilosci egzemplarzy... przy ilosci bowiem 15 mialbym miesiac z glowy, co mi srednio pasuje :roll: ale z drugiej strony mniej sie nie da poswiecic, jesli to ma byc sensowne... zobaczymy

Ze swojej strony moge porownac bloki ze starym wierconym, Atlantisem (Aquariusem :P ), kopia TC-4, i moze tez kopia MK4...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem Witch...

Jak uważasz...

Ja dysponuje pompką PH802 i AquaSzut 400l/h

Bloki: Blue Box, Kopia MK4 od polarosa i frezowany z republiki.

Nagrzewnice: z forda alu, i z żuka miedziana+2 wentyle 12x3,8cm

Węże 12/16.

Procki: Athlon 1700+JIUHB0308, Athlon 1600+ Palomino, Duron 950, Athlon 1,2GHz, Celeron 1Ghz i... Celeron 333 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem Witch...

Jak uważasz...

Węże 12/16.

Procki: Athlon 1700+JIUHB0308, Athlon 1600+ Palomino, Duron 950, Athlon 1,2GHz, Celeron 1Ghz i... Celeron 333 ;-)

to masz niezla kolekcje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie tak zastanawiam: jeśli witch robi test bloków wierconych. To może przydałby sie test frezowanych: Nukleon/Orbital/oba frezowane z republiki?

niedługo na republice mają pojawić się (wreszcie) testy ich konstrukcji.

poza tym szykuje sie nowa kolekcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem Witch...

Jak uważasz...

Węże 12/16.

gosciu co ty kolekcjnujesz procki jak znaczki? :) :) :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tak sobie czytam ten temat i w sumie żadnej konkretnej odpowiedzi nie widze. A ciekawi mnie bo sam mam CPC i chciałbym to troche ulepszyc zmieniając blok na CPU i stosując rurki o większej średnicy na początek. Potem może zmienie pompke chyba na Powerheada 802. Odpowie ktoś gdzie(sklep internetowy) i za ile( do 100pln max) kupie taki blok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.bloki.republika.pl

lub 

mcs.pc.pl

ufff wreszcie ;) Dzięki

Tak trudno bylo znalezc w tym dziale ??? 8O

Tutaj jest wiecej topicow niz tylko ten jeden.

Nie trudno. Bo juz sporo znalazłem. Ale zawsze to im lepiej tym więcej. Lepsze rozeznanie cenowe i orientacje można złapać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.bloki.republika.pl

lub 

mcs.pc.pl

ufff wreszcie ;) Dzięki

nie ma za co

ale na drugi raz troszę poczytaj to napewno znajdziesz

ja teżnie wiedziałem i poczytałem i jakoś tak samo ktoś to gdzieś wymienił i już

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi