sts Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jak w temacie, Sprzęt płyta ATX zasilacz atx Tagan 380 coreduo chwilowo chłodzenie box hd5770 dysk+dvd Zależy mi na ciszy i przewiewności oraz grubej blasze i zasilaczu montowanym na dole. Jakieś opinie sugestie porady? Moje typy: FRACTAL DESIGN CORE 3000 Antec One Hundred SILENTIUMPC GLADIUS 800 PURE BLACK linki przypadkowe Może coś innego? Obecnie obudowa noneme blacha cieniutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jeśli nie przeszkadza Ci design to zdecydowanie Core 3000. W innym wypadku odrobinę słabszy Gladius 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 W innym przypadku to lepiej Pilum niż Gladius :P Ale ogólnie to Core 3000, w techplanet.pl bodajże był tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Pilum ma tylko 1 wentylator z tyłu, a Gladius 800 ma dodatkowo jeden 140mm z przodu :) Jeśli jednak zainteresowany ma zamiar rozbudowywać chłodzenie obudowy o 2-3 wentylatory to Pilum będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Pilum ma tylko 1 wentylator z tyłu, a Gladius 800 ma dodatkowo jeden 140mm z przodu :) Jeśli jednak zainteresowany ma zamiar rozbudowywać chłodzenie obudowy o 2-3 wentylatory to Pilum będzie dobry. Wentylacje zapewni jedna 120/140 z przodu i 120 z tyłu, góra i boki raczej nie daja lepszych efektów chłodzenia. Każda budka tu zaproponowana będzie lepsza od obecnego tracera, a desing kwestia gustu. Bardziej zwracam uwagę na grubość blachy i całkowity ciężar obudowy oraz możliwość instalacji minimum 2 wentyli 120mm (jesli da radę zamontować 140 to jeszcze lepiej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Wentylacje zapewni jedna 120/140 z przodu i 120 z tyłu, góra i boki raczej nie daja lepszych efektów chłodzenia. Akurat najlepsze efekty daje zasysanie zimnego powietrza z dołu frontu obudowy a wywalanie ciepłego przez górę obudowy. Fizyki pan nie oszukasz ;) PC airflow and heat – a cooling guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Akurat najlepsze efekty daje zasysanie zimnego powietrza z dołu frontu obudowy a wywalanie ciepłego przez górę obudowy. Fizyki pan nie oszukasz ;) PC airflow and heat – a cooling guide Teorie należy praktykować, w moim przypadku(Antec p180) temp rósł po zamontowaniu wentyla na topie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Tak jak mówiłem, najlepszy będzie Fractal Design Core 3000. Ma dobrą i cichą wentylację (2x 140mm + 1x 120mm), poza tym wszyscy nabywcy tej obudowy są z niej zadowoleni. Dodatkowo można w niej jeszcze zamontować kilka wentylatorów (maksymalnie bodajże 7, choć tu nie jestem pewien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Tak jak mówiłem, najlepszy będzie Fractal Design Core 3000. Ma dobrą i cichą wentylację (2x 140mm + 1x 120mm), poza tym wszyscy nabywcy tej obudowy są z niej zadowoleni. Dodatkowo można w niej jeszcze zamontować kilka wentylatorów (maksymalnie bodajże 7, choć tu nie jestem pewien). Też od początku obstawiałem Fractal Design Core 3000 (tylko że na początku myślałem o kwocie do 200zl) tylko muszę dozbierać parę zł. Jakie chłodnie proponujecie do tego zestawu priorytet CISZA za 100 parę zł? Dobrze by było kompatybilne z 775/1155/1156. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Głośność poszczególnych schładzaczy, drugi wykres od góry: Zestawienie grupowe (went. fabr.) – phenom @ 3,11 GHz :: PCLab.pl Najopłacalniejszym (i dość wydajnym) rozwiązaniem będzie Scythe Grand Kama Cross, którego ceny zaczynają się od ~140 zł: Scythe SCKC-2000 Grand Kama Cross wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Scythe SCKC-2000 Grand Kama Cross wentylator CPU cena od 140.72zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Prawie jak Core 3000 ale cena sporo niższa (resztę kasy możesz zainwestować w ciche wiatraki): Obudowa Cooler Master Elite 371 - czarna :: Cooler-Master.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...