tressor82 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam , mam dziwny problem , mam dysk z laptopa , dokupiłem kieszen na usb , po podłączeniu do komputera , dysk tak dziwnie tyka/piszczy , dałem go kumplowi do sprawdzenia i u niego ładnie czyta . w czym moze być u mnie problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zbyt małymi możliwościami dostarczania papu przez port USB w twoim komputerku. Jeśli nie miałeś w zestawie z kieszenią, kup kabelek który ma rozgałęzienie na 2xUSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tressor82 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zbyt małymi możliwościami dostarczania papu przez port USB w twoim komputerku. Jeśli nie miałeś w zestawie z kieszenią, kup kabelek który ma rozgałęzienie na 2xUSB. dziwna sprawa podłaczyłem do portu USB z tyłu obudowy i dysk , juz czyta , moze te przednie USB sa 1.0 ? dysk wykrywa , ale po paru minutach rozłancza i wyskakuje monit zeby zrobic format dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Nie doktoryzuj się, to są typowe objawy gdy porty USB nie są w stanie dać odpowiedniej mocy na dysk - wtedy albo nie startuje, albo rozłącza się przy silniejszym obciążeniu. Przednie najczęściej nie wydalają (nie wiem czemu - na razie spotkałem się tylko z dwoma PCtami które były w stanie zasilić mój dysk przenośny z przednich portów, pozostałym nie pomagało nawet podpięcie dodatkowego zasilania), nawet z tylnymi nie zawsze da radę jeżeli obudowa kiepska albo dysk wybitnie prądożerny. Mam obudowę IcyBox na USB 2.0 i na Asusie P5Q3 potrafiła wariować podpięta do tylnych gniazd dwoma kablami. Rozwiązanie: hub USB z własnym zasilaniem i wszystko gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 skorzystam z tematu i zadam swoje pytanie czy poza wykorzystaniem kieszeni zewnętrznej jest jakiś sposób aby podłączyć dysk 2.5", np poprzez kabel firewire chcę wymienić dysk w moim laptopie na ssd, natomiast dotychczasowy używać jako backupowy będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 A po co firewire, możesz przez sata. Przednie najczęściej nie wydalają (nie wiem czemu Dłuższe kable prowadzące do przodu obudowy mogą powodować wystarczający opór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 dziwna sprawa podłaczyłem do portu USB z tyłu obudowy i dysk , juz czyta , moze te przednie USB sa 1.0 ? dysk wykrywa , ale po paru minutach rozłancza i wyskakuje monit zeby zrobic format dysku ? To nie próbowałeś tego wcześniej? Normalnie ręce idzie załamać. Tak jak wspominał rafa... rozchodzi się o opór kabelków. Czasami jak nie daje rady z przodu obudowy pomaga wymiana kabelka USB na inny... niekoniecznie krótszy. U mnie na 3 kabelki tej samej długości tylko na jednym kieszeń startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...