baholwon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Chciałem założyć serwer w grze Call of Juarez, niestety, po dłuższym czasie żaden z graczy nie dołączał, serwer nie był widoczny. Po dłuższym grzebaniu w necie, wyszło na to że trzeba mieć chyba stałe IP. Napisałem do pomocy, dostałem taką odpowiedź: Aby postawić serwer, komputer nie może być za NAT-em. Musi mieć zewnętrzne IP. Nie znamy się na konfiguracji routera którego Pan posiada, proszę się skontaktować z jego producentem czy takie możliwości posiada. Czy można tak ustawić nerwostratę? Mam neo pobieranie 6mb, upload 0,5mb z szajsboxem. Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez baholwon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Raczej nie ma możliwości żeby neozdrada miała stałe IP. IMO problem tkwi w tym że nie przekierowałeś odpowiednich portów. edit: Chodzi o porty 27632 i 32500 Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez papillon86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baholwon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Czyli w ustawieniach serwera muszę podać TE porty? Chodzi o porty 27632 i 32500 Jak mam je przekierować? W ustawieniach serwera, wewnątrz gry, można ustawić tylko jeden port na grę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 W ustawieniach routera, powinna być zakładka "Port forward", "Virtual servers", "NAT" lub coś podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) W routerze możesz dać strefę DMZ na Twój adres lokalny, to załatwi sprawę i nie musisz się bawić portami. Nie wiem czy Livebox spiera DMZ (Demilitarized zone) poszukaj tej opcji jeśli tak to za pomocą polecenia: ipconfig sprawdź jaki masz adres IP i wpisz go w ustawieniach DMZ, problem zniknie jak ręką odjął ;). Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baholwon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Przez adres 192.168.1.1 łączę się z lajfsroksem tylko że to każe mi podać nazwę użytkownika i hasło. Czy ktoś wie skąd to ściągnąć? Jedyne co grzebałem przy urządzeniu, to było usunięcie hasła dostępowego do sieci jakiś rok temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Spróbuj: admin admin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baholwon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Dzięki, weszło. No dobra, mam już to NAT, co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Wrzuć większego rozmiaru screena, ale wygląda na to że w dodaj musisz kliknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baholwon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Tutaj screen na Wrzucie: WRZUTA - Screen1 Po kliknięciu "dodaj" wychodzi "Konfiguracja adresu publicznego NAT" i puste pole, którym trzeba wpisać: "Adres publiczny:". Oprócz tego jest przycisk "zastosuj" i "zamknij". Co dalej? Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez baholwon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 NAT to jest ogólnie translacja adresów prywatnych na publiczne, jak byś mógł porobić screeny wszystkich zakładek z nat, i poszukać jakiś gdzie jest coś z portami tak będzie łatwiej ;) a jeszcze łatwiej było by się połączyć za pomocą telnetu z router ale to inna bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Oj widac ze malo kto ma dzis liveboxa... ;) A wiec tak: wchodzisz w menu liveboxa -> serwery lan (zakladka na gornej belce) -> nastepnie masz okienko i pare opcji Wybieramy oczywiscie dodaj co prowadzi nas do okna uzupelniamy: nazwa serwera - wiadomo dostep wlaczony - tak protokol - tcp lub udp zaleznie czy do portu odbierania czy wysylania port od do - tutaj wpisujesz numer portu ktory ma byc przekierowany lokalny adres ip - powinno z automatu podac twoj obecny ip jesli nie mozna zmienic nastepnie zastosuj -> zapisz teraz Powinno chodzic koncertowo. Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Pawel_k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 protokol - tcp lub udp zaleznie czy do portu odbierania czy wysylania TCP/IP czy UDP to nie zależy od tego czy odbiera/wysyła, są to protokoły warstwy transportowej, TCP/IP (wolniejszy ale nie zawodny), UDP (bezpołączeniowy), nie myl pojęć. Tutaj musi zobaczyć w specyfikacje i sprawdzić czy porty które musi przekierować są dla TCP/IP lub UDP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baholwon Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 No dobra, utworzyłem serwer LAN, rozumiem że w grze, przy tworzeniu serwera, muszę podać port taki sam, jaki podałem w konfigu lifebocha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 tak taki sam port :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...