kosmo Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 No właśnie? Jaka jest różnica między temperaturą wody wchodzącej a temp wody wychodzącej z chłodnicy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 :lol: różnica jest o temperaturę odebraną przez chłodnicę. Krótko mówiąc na wylocie chłodnicy temperatura jest niższa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 O to mi chodziło :wink: :D na poważnie: Przy pompce 600l/h średnio o ile niższa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Musisz samemu sobie zmierzyć bo zależy to od wielu rzeczy. 1. Wielkości chłodnicy 2. Szybkości wody w obiegu 3. Temperatury wody przed chłodnicą 4. Temperatury otoczenia 5. Zastosowanego chłodzenia chłodnicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Jackk dokladnie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Jest to chłodnica chyba od mazdy, wymiary 17x15x7cm (bardzo dużo żeberek). Przy temp wody 40*C na pełnej mocy pompy 600l/h i dwóch wiarakach 80x80 Sunona mam różnice ok 0.4*C, po zmiejszeniu ciśnienia dochodzi do 1*C. I mam pytani czy jest to dużo czy mało :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Jak dla mnie to dziwnie mało.Wydawało mi się że powinna sięgać kilku stopni ale mogę się mylic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Teraz mam nowe pytanie :) o ile średnio woda podgrzewa się na bloku wodnym :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Jest to chłodnica chyba od mazdy, wymiary 17x15x7cm (bardzo dużo żeberek). Przy temp wody 40*C na pełnej mocy pompy 600l/h i dwóch wiarakach 80x80 Sunona mam różnice ok 0.4*C, po zmiejszeniu ciśnienia dochodzi do 1*C. I mam pytani czy jest to dużo czy mało :?: Nie mam termometrow na wlocie wylocie z chlodnicy, mam tylko wsadzony do zbiorniczka. Temp. wody w nim to okolo 2*C mniej niz temp proca. Nie wiem czy mnie nie oszukuje ten termo w zbiorniku, bo to bimetalowy. Wentyle (3x 92mm) mam na 5V puszczone Jezeli podnosze do 12V, to temp spada niewiele, okolo 1 - 2*C Jak zmniejszales cisnienie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Jest taki mały śmieszny zaworek na chłodnicy :) i mam jeszcze jedno :?: ile mój sprzęt Watów pobiera (tak na oko) :?: nie wiem czy moge podłączyć peltiera 34W do zasilacza 230W żeby się nie zjarał :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Chciałbym pokazać też blok wodny który zrobiłem ze starego radiatora(Aluminium) i kleju i blachy. Są w nim 4 osobne kanały (na fotce widać węże wprowadzające i wyprowadzające wodę) a w każdym jest jeszcze jedno żeberko które opływa woda. Pomiędzy jest miejsce na zapinke. Czy taki blok będzie wydajny :?: (w zastosowaniu razem z peltierem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Chciałbym pokazać też blok wodny który zrobiłem ze starego radiatora(Aluminium) i kleju i blachy. czym kleiles blache??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Poxipol, jest bardzo dobry, i nic nie przecieka :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...