Skocz do zawartości
Gość c22

Router + karty sieciowe usb

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jestem na etapie wymiany mojego francowatego routera i kart sieciowych ;) Sprawa jest jasna, będę pracował chwilowo tak :

neostrada -> pentagram cerberus -> nowy router -> 2 kompy w różnych miejscach domu + mały media center z pliczkami

Za chwilę się przeprowadzam, będzie UPC/Aster to pozbędę się tego gówienka jakim jest cerberus ;)

Router:

Wybrany do 350 zł to po wielu recenzjach prawdopodobnie netgear wndr3700 - dla znawców raczej nie muszę mówić dlaczego - akurat w tej dziedzinie dobry nie jestem, ale po recenzjach i opiniach maniaków sprzętowych widać. Ale jestem otwarty na racjonalne propozycję.

Karty sieciowe USB:

Potrzebne mi są 3.

tutaj nie mam pojęcia jakie widełki cenowe zaproponować ani jakie modele brać, każdy poleca coś innego i generalnie [gluteus maximus]. Co tu kupić? :/

Edytowane przez c22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netgear WNA3100 \ D-Link DWA-140 \ TP-Link TL-WN821N - pozostaje kwestia tego, jak dużo będzie je dzielić od routera...

Ewentualnie jak masz miejsce w tym małym media center z pliczkami, to włóż mu kartę na PCI/PCI-e - Edimax EW-7612PIn / Edimax EW-7722In (fajny zasięg przy w miarę przyzwoitej cenie)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, zakupiłem wndr3700 + wna3100 i problem jest następujący...

Pengatram Cerberus 6331-42 ustawiony jako "Acced point - enabled", a netgear "enable wireless repeating", wpisuje MAC pentagrama i niby repeatuje, ale neta nie ma...

Pomocy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi