Gość c22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Panowie jestem na etapie wymiany mojego francowatego routera i kart sieciowych ;) Sprawa jest jasna, będę pracował chwilowo tak : neostrada -> pentagram cerberus -> nowy router -> 2 kompy w różnych miejscach domu + mały media center z pliczkami Za chwilę się przeprowadzam, będzie UPC/Aster to pozbędę się tego gówienka jakim jest cerberus ;) Router: Wybrany do 350 zł to po wielu recenzjach prawdopodobnie netgear wndr3700 - dla znawców raczej nie muszę mówić dlaczego - akurat w tej dziedzinie dobry nie jestem, ale po recenzjach i opiniach maniaków sprzętowych widać. Ale jestem otwarty na racjonalne propozycję. Karty sieciowe USB: Potrzebne mi są 3. tutaj nie mam pojęcia jakie widełki cenowe zaproponować ani jakie modele brać, każdy poleca coś innego i generalnie [gluteus maximus]. Co tu kupić? :/ Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez c22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Netgear WNA3100 \ D-Link DWA-140 \ TP-Link TL-WN821N - pozostaje kwestia tego, jak dużo będzie je dzielić od routera... Ewentualnie jak masz miejsce w tym małym media center z pliczkami, to włóż mu kartę na PCI/PCI-e - Edimax EW-7612PIn / Edimax EW-7722In (fajny zasięg przy w miarę przyzwoitej cenie)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 OK, zakupiłem wndr3700 + wna3100 i problem jest następujący... Pengatram Cerberus 6331-42 ustawiony jako "Acced point - enabled", a netgear "enable wireless repeating", wpisuje MAC pentagrama i niby repeatuje, ale neta nie ma... Pomocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...