Sens Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam! Mam modem vodafone hauwei k3520 z holandii. W chwili obecnej po wsadzeniu do komputera widziany jest jako dysk przenośny, na którym nagrana jest oryginalna aplikacja vodafone. Po wsadzeniu polskiej karty z 36.6 łapie zasięg jadnak nie chce się połączyć. (blokuje program vodafonu). Zainstalowałem więc iplus manager i jest ok, tylko rozłącza się bo nie mam kasy na karcie (stara karta tylko do testów). Mnie jednak interesuje jakiś uniwersalny darmowy program, który w przyszłości pozwoliłby na korzystanie z karty playa. Czy znacie może taki program? Druga sprawa: Czy da się usunąć oprogramowanie vodafonu i wrzucić tam uniwersalny soft? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Huawei Mobile Partner (na stronie producenta powinien być - szukaj tego dla modelu E169 - to to samo co Twój)... albo kreator połączeń sieciowych/telefonicznych w Windowsie ;) A co do softu z Vodafone - jak zainstalujesz modem w systemie, to w okienku hyper terminala wklepujesz "at^u2diag=0" - wyłącza uruchamianie się pamięci z softem/driverami... PS. Jak masz coś nowszego niż XP, to pewnie nie będziesz miał HT'ka w systemie, więc -> HyperTerminal Windows 7 Terminal Emulation Program - Hilgraeve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...