david911 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Witajcie Mam problem z poprawnym oglądaniem telewizji poprzez cyfrowy tuner telewizyjny DVB-T Pinacle 72e. Otóż podczas oglądania obraz niesamowicie rwie, wyświetlają się stale zielone kwadraty, dźwięk idzie w miarę płynnie. Wygląda to mniej więcej tak: Już myślałem, ze mam za słaby zasięg, albo uszkodzony tuner, jednak przy nagraniu fragmentu programu wszystko działa płynnie, w idealnej, perfekcyjnej jakości! Próbowałem kilku programów (oczywiście na domyślnych ustawieniach) i wszędzie efekt był podobny. Co zrobić, żeby obraz był taki jak na nagraniach? P.S. Czy może mieć coś do rzeczy sprzętowe dekodowanie H264 DXVA? Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez david911 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jest zmiana! Przeinstalowałem kodeki na nowsze oraz Oryginalny program ze strony producenta zastąpiłem poprzez DVBViewer - programy działają (z jednego MUX'a zależnie po której stronie domu jestem) ładnie, bez większych zakłóceń na jakieś 70-80% (teraz w nocy). Niestety mam mały problem - na pełnym ekranie na dole ekranu mruga zielony paseczek bardzo cienki, ale jest to wkurzające. Czy da się go jakoś zlikwidować? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...