Michal016m Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam Mam problem z kartą radeon 5870. Problem ten występuje wyłącznie podczas gry lub zaraz po wyłączeniu pojawiają się "artefakty"(nie występują w grze tylko na pulpicie). Nie wiem co jest przyczyną ale dzieje się tak raz na jakiś czas np : w crysis 2 w trakcie pierwszych 10 minut grania nagle obraz staje się czarny(najczęściej poprzedza to kilka sekundowych "mignięć ekranu") i pomaga tylko restart systemu. Albo w grze wszystko jest ok a gdy wyłączę grę pojawiają się artefakty. Kartę testowałem programem FurMark i rozgrzał kartę do 74 stopni przy prędkości wentylatorów karty 58%. W każdej grze problem objawia się inaczej np podczas gry w BF BC2 ekran staje się biały. Bardzo proszę o pomoc i za odpowiedzi z góry dziękuje - Dzisiaj po wyłączeniu gry GTA 4 Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 zdjęcie 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Karta stara czy nowa ? Wcześniej robiła takie rzeczy ? Jaki zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal016m Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Karta ma rok i problem występował praktycznie od początku ale tylko w grze i rzadko. Podczas gry gdy pojawia się czarny ekran komputer całkowicie się zawiesza nie działają nawet dyski. Dziwne jest to gdy po wyjściu z gry pojawiają się artefakty i przejdzie sie na ekran logowania problem znika ale gdy znów wejdę na profil artefakty sa nadal więc pomaga tylko restart. Specyfikacja: CPU : Intel Xeon X3440 2.53GHz + Scythe Mugen II Rev.B MBO : Asus P7P55D-E RAM : G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 RL GPU : Gigabyte Radeon HD5870 Ultra Durable HDD : 2x Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 RAID0 PSU : OCZ ModXStream Pro 600W OS : Microsoft Windows 7 Professional Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zacznij od Ati Radeon HD5850/5870 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Później może sterowniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...