Skocz do zawartości
Trovao

MSI KT4V vs. GA-7VA ... a moze cos innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak se tam chcesz skoro masz tyle kasy na zbyciu :D :?

powiem ci tylko tyle ze niejeden 1700+ po o/c przesciga wiekszosc 2400+ po o/c

[ciach!] - podoba mi sie to sformulowanie :P

ale przesciga tzn na wc bo nie sadze ze na zwyklych coolerkach , no chyba ze sie myle :/ , jeszcze proca nie mam wszystko moze sie zmienic ale narazie nie jestem przekonany <masakra jedni tak inni siak>

nie koniecznie WC ale np.: na volcano 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje to troche zle zrobiłeś że kupiłeś tego Gigabyta... bo skoro kupisz 1700 to różnice ceny pomiędzy 1700 a 2400 mógłbyć dołożyc do płytki i byś miał nForce 2 ...

za roznice cenowa sie ubzdryngole ;)

ps. nie powiedzialem jeszcze ze go kupuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak ktoś zakłada temat i robi dokładnie odwrotnie to jego sprawa. pisałem mu że FIC nforce2 jest za 350 zeta (ktoś za 380 kupił) ale on i tak wybrał po swojemu. niech żałuje.

hmm ja wolalem kupic jakiegos spoko kt400 niz najtanszego nforca2 - roznica pomiedzy nimi jest niewielka ( przynajmniej dla mnie - patrzac na porownania chipow na "toms guide" )

btw. kazdy tu pisal o jakiejs innej plycie , gdyby teraz mieli wszystcy mnie ochrzaniac ze nie wybralem tego co ONI mowili to ....

wybralem jedna z poruszanych tu plyt i basta ( czasem trzeba uszanowac wybor innych :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to po sprawie  :P  kupilem GA-7VAX-A i final 

[ciach!] 8)

No tak... powiedzialeś że kupiłeś...

"nie powiedzialem jeszcze ze go kupuje"

eee nie chodzilo mi teraz o plyte , tylko o procesor ( 1700+ )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB GA-7VAX-A kosztuje 389pln i jest na kt400a

Epox 8K9A9I kosztuje 359pln i tez na kt400a

wiec nie wiem co cie skierowalo w GB

a tak poza dyskusja to shuttle AK 37GT jest swietna plyta :kt400 ,regulacja napiecia dla proca do ponad 2.2v ,pamieci ,chipsetu !!! , 4 dimm

to jedyna plyta jaka bym kupil jak by splonely fabryki Abita i Epoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak ktoś zakłada temat i robi dokładnie odwrotnie to jego sprawa. pisałem mu że FIC nforce2 jest za 350 zeta (ktoś za 380 kupił) ale on i tak wybrał po swojemu. niech żałuje.

hmm ja wolalem kupic jakiegos spoko kt400 niz najtanszego nforca2 - roznica pomiedzy nimi jest niewielka ( przynajmniej dla mnie - patrzac na porownania chipow na "toms guide" )

btw. kazdy tu pisal o jakiejs innej plycie , gdyby teraz mieli wszystcy mnie ochrzaniac ze nie wybralem tego co ONI mowili to ....

wybralem jedna z poruszanych tu plyt i basta ( czasem trzeba uszanowac wybor innych :) )

taaa czytaj tomsa a daleko zajdziesz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIC na nForce2 to nie jakaś najtańsza płyta, to dokładnie to samo co EPOX 8RDA którego tak zachwalacie. a że kosztuje mniej o ponad 100zł to nie jest wada. nie zawsze najdroższe jest najlepsze i najtańsze najgorsze. produkują dużo to mogą cenę opracowania projektu płyty rozłożyć na więcej sztuk i wychodzi taniej.

ale koleś kupił to niech sobie ma kt400. a nforce jest wyraźnie szybszy, nie ciutkę. ostaatnio olewam większość testów "tomeczka" i innych serwisów, bardziej wiarygodne są testy userów na forum.

oj dobra, koniec. już kupiona płyta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...