kszy Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Od jakichś 2 tygodni mam problem z routerem DIR 300. Mam modem THOMSON oraz router. Gdy włączam listwę modem się ładuje, a z routerem się nic nie dzieje(nie świecą się żadne diody). Na modemie po załadowaniu świecą się tylko 3 lampeczki : cable actirivi, cable link oraz Internet. Nie świeci się dioda PC LINK(która jak wyczytałem odpowiada za połączenie komputera z internetem. Po 4-5 restartach listwy na routerze zapala się diodka POWER, na modemie się nic nie zmienia. Później jeszcze 2 razy restart listwy i na modemie świecą się 4 lampeczki( w tym PC LINK), a na routerze świecą się 2(http://www.electro.pl/pictures/products/big/22517_3.jpg 1 i 3 od lewej). W książeczce dołączonej do pudełka z routerem wyczytałem, że router działa prawidłowo kiedy wszystkie 4 lampeczki od lewej się świecą/migają. Znów restartuję listwę, ok. 2-3 4 razy i dopiero wszystko jest OK. Próbowałem restartować modem i router ale nic się nie zmieniło : < Aha i z biegiem czasu, coraz więcej razy muszę restartować listwę aby wszystko działało;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Uszkodzony zasilacz / ewentualnie router ... ( sa 2 rodzaje zasilaczy do D linków klasyczny transformatorowy -- ciezki / impulsowy mały lekki - awaryjny ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...