ivanov Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak jak w sigu mam dwie karty graficzne - Radeona jako podstawową oraz GTXa do PhysX. Wie ktoś w jaki sposób odpalić FurMarka/Kombustora na GTXie przy takiej konfiguracji? Bo np. w 3DMark 2001SE w zakładce "rendering platform" mogę sobie wybrać którą kartę chcę zaprzęc do renderowania. Raz chodzi mi o sprawdzenie poboru prądu, a dwa o sprawdzenie stabilności GFa po OC. Bo niestety rzeczy typu Fluid Mark nie są w stanie obciążyć go bardziej niż w ~60%. P.S. Hm, w sumie to nie jestem pewien gdzie należy się ten temat. Bo jeśli w dziale "programy" to przepraszam i proszę o przeniesienie. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Rozszerz pulpit o drugi ekran który wyswietla obraz z GFa i po prostu przesuń okienko z furmarkiem na ekran z GFem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Rozszerz pulpit o drugi ekran który wyswietla obraz z GFa i po prostu przesuń okienko z furmarkiem na ekran z GFem. Właśnie spróbowałem. Niestety tak to działa :sad: GPU-Z dalej wskazuje 100% obciążenia Radeona i 0% GFa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 zgaś kompa, podepnij monitor pod gtx i odpal winde, potestuj i wróć do normalnych ustawień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) zgaś kompa, podepnij monitor pod gtx i odpal winde, potestuj i wróć do normalnych ustawień Też nic z tego - jest czarny ekran aż do załadowania się Windowsa. Po tym, jest tak jak bym zwykle odpalił kompa. Zaznaczam, że Radeon jest podpięty przez DVI, a GF przez D-Sub, dzięki temu wystarczy przycisnąć "Source" na monitorze aby przełączać się między obrazami z obu kart. Np screenshoty obecnie wyglądają u mnie tak Przy czym tak naprawdę na monitorze zawsze widzę albo jedną albo drugą połówkę tego co na screenie w zależności od tego z której karty odbieram obraz. Po odpaleniu 3D Marka 2001 na GTXie część właściwa testu wyświetla się na "prawym" ekranie (czyli na GTXowym), ale cała reszta programu (okienko z ustawieniami oraz wynik) na "lewym" ekranie. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Właśnie spróbowałem. Niestety tak to działa :sad: GPU-Z dalej wskazuje 100% obciążenia Radeona i 0% GFa. U mnie takie cos dzialalo. Sprobuj odpalic jakiegos minera gpu np bionica czy btc i ustaw go na geforce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Zacząłem kombinować i w końcu wykombinowałem :wink: Trzeba było we właściwości ekranu -> ustawienia zmienić ekran GTXa na "podstawowy" czy też "użyj tego urządzenia jako monitora głównego". Teraz jeszcze pozostaje pytanie jak odpalić FurMarka na obu kartach jednocześnie... :huh: Ale ten pomysł MaSella jest niezły. W razie czego mogę odpalić na Radeonie FurMarka, a na GTXie Bionica :) Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Mały uptade; może komuś się to przyda. Odkryłem chyba najlepszy sposób na obciążenie dodatkowej karty - zapuszczenie programu BarsWF :) Na Radeonie bez żadnego kombinowania, ani przełączania może śmigać wówczas FurMark i platforma jest w zasadzie w 100% obciążona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...