Skocz do zawartości
ivanov

benchmarki na dodatkowej karcie graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w sigu mam dwie karty graficzne - Radeona jako podstawową oraz GTXa do PhysX.

Wie ktoś w jaki sposób odpalić FurMarka/Kombustora na GTXie przy takiej konfiguracji?

Bo np. w 3DMark 2001SE w zakładce "rendering platform" mogę sobie wybrać którą kartę chcę zaprzęc do renderowania.

Raz chodzi mi o sprawdzenie poboru prądu, a dwa o sprawdzenie stabilności GFa po OC.

Bo niestety rzeczy typu Fluid Mark nie są w stanie obciążyć go bardziej niż w ~60%.

P.S. Hm, w sumie to nie jestem pewien gdzie należy się ten temat. Bo jeśli w dziale "programy" to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozszerz pulpit o drugi ekran który wyswietla obraz z GFa i po prostu przesuń okienko z furmarkiem na ekran z GFem.

Właśnie spróbowałem. Niestety tak to działa :sad:

GPU-Z dalej wskazuje 100% obciążenia Radeona i 0% GFa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgaś kompa, podepnij monitor pod gtx i odpal winde, potestuj i wróć do normalnych ustawień

Też nic z tego - jest czarny ekran aż do załadowania się Windowsa.

Po tym, jest tak jak bym zwykle odpalił kompa.

Zaznaczam, że Radeon jest podpięty przez DVI, a GF przez D-Sub, dzięki temu wystarczy przycisnąć "Source" na monitorze aby przełączać się między obrazami z obu kart.

Np screenshoty obecnie wyglądają u mnie tak

Dołączona grafika

Przy czym tak naprawdę na monitorze zawsze widzę albo jedną albo drugą połówkę tego co na screenie w zależności od tego z której karty odbieram obraz.

Po odpaleniu 3D Marka 2001 na GTXie część właściwa testu wyświetla się na "prawym" ekranie (czyli na GTXowym), ale cała reszta programu (okienko z ustawieniami oraz wynik) na "lewym" ekranie.

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem kombinować i w końcu wykombinowałem :wink:

Trzeba było we właściwości ekranu -> ustawienia zmienić ekran GTXa na "podstawowy" czy też "użyj tego urządzenia jako monitora głównego".

Teraz jeszcze pozostaje pytanie jak odpalić FurMarka na obu kartach jednocześnie... :huh:

Ale ten pomysł MaSella jest niezły. W razie czego mogę odpalić na Radeonie FurMarka, a na GTXie Bionica :)

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały uptade; może komuś się to przyda.

Odkryłem chyba najlepszy sposób na obciążenie dodatkowej karty - zapuszczenie programu BarsWF :)

Na Radeonie bez żadnego kombinowania, ani przełączania może śmigać wówczas FurMark i platforma jest w zasadzie w 100% obciążona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi