jaras99 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam! Niezadowolony z zaięgu routera postanowiłem zmienić go na inny. Pokoje oddalone o ok. 20m oddzielone dwiema ścianami w tym jedną grubą. Przyjechał do mnie informatyk i wymienił mój stary router na Draytek Vigor 2710 i zastąpił jedną z anten Pentagramem P 6901-2. Efektem tego wszystkiego jest strata ponad 500 zł i brak jakiejkolwiek zmiany jeśli chodzi o zasięg. Czy wymiana dwóch pozostałych anten coś da i co w ogóle myślicie o tym routerze? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Akurat wybrał/eś za przeproszeniem g***o nie antenę ;) Jeśli już wymieniasz anteny (wszystkie - nie tylko jedną) to weź coś porządnego kup (Airlive / Tp-Link - 5dBi wystarczy)... I pokaż też, co masz ustawione w "General Setup" i "Advanced Setting"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...