sawio Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam mam taki problem a mianowicie w grach nie wszystkich dogrywają mi się tekstury(zmieniając np swój wygląd, kształt) np w AC2, modern warfire, fifa 11 (kształty zawodników,włosy) settlers 7(skały,otoczenie) trochę w Medal of honor, nfs shif2(przed wyścigiem ) Podbiegając pod zaznaczone w kołku elementy(zdjęcia poniżej) one dogrywają się, zmieniaj swój kształt na ostrzejszy. Nie tylko w tej grze tak mam ale w innych.(dodam ze także sprawdzałem starsze wersje sterowników i nadal to samo) Zawsze jak są patche do gier to ich używam. Nie wiem czym to może być spowodowane ,system mam czysty, bez wirusów foto1 foto2 Nieważne jakie detale ustawie widać jak dany obiekt zmienia swój kształt.( czy skala,trwa,drzewo itp) Mam tak jak na tym filmiku Dodam ze nie w kazdej grze tak mam ale w większości. Posiadam najnowsze stery do grafiki a komp to : gtx 570 xeon 3440 zasilacz areocool 530W 4gb ram - goodram 1333 cl9 asus p7p55d-e 1T samsung win 7 home premium 64 bit Gmerałem w nvidia control panel i też nic. Ogólnie komp działa wyśmienicie zero zwisów, jakiś innych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Odpowiedz na twoje pytanie już padła w komentarzu do filmiku który dałeś "Coz to za odkrycie! jestem pelen podziwu. To nie jest zaden problem z teksturami, tylko karta graficzna upraszcza modele zeby nie mulic cpu grafiki i nie zajmowac pamieci obrobiona grafika." tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Grafa sama niczego nie upraszcza - po prostu na etapie tworzenia gry robi się obiekty o różnej szczegółowości, które są wyświetlane zależnie od odległości od kamery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 1. Zbiorczy. 2. LoD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...