Skocz do zawartości
Sheio

MSI Geforce N560 GTX TI Twin Frozr II OC Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie dawno kupiłem sobie nową kartę graficzna MSI Geforce N560 GTX TI Twin Frozr II OC Edition ( stara karta Geforce 9500GT) przy okazji wymieniłem zasilacz z jakiegoś no name'a na Corsair TX650 V2. Po zamontowaniu zasilacza i GPU oraz włączeniu komputera wszystko wydawało się działać. Problem pojawił się po instalacji sterowników do GPU. Po restarcie komputera ginie mi obraz (na monitorze wyświetla się napis "Brak sygnału") czasem obraz wraca i wtedy wyświetla się komunikat "Sterownik ekranu przestał odpowiadać", zazwyczaj obraz nie wraca słyszę wtedy ,że jakieś urządzenie przestaje wydawać dźwięk domyślam się ,że to GPU (wentylatory na GPU pracują). Bez zainstalowanych sterowników GPU działa poprawnie. Próbowałem różnych sterowników, po odinstalowaniu starych czyściłem programem Driver Cleaner 3, zrobiłem format i zainstalowałem system na nowo. Podłączyłem stare GPU i działa poprawnie. Wysłałem kartę do serwisu, powiedzieli mi ,że testowali ją u siebie kilka godzin w programie 3D i nie było żadnych błędów. Po kilku próbach udało mi się wykonać cały test w 3D Mark06 (wynik 15000pkt). Gdy włączę komputer i nic nie będę robił to nic się nie stanie, ale czasami wystarczy ruszyć myszką lub włączyć przeglądarkę i obraz znika, jeśli szybko nacisnę alt+f4 i zamknę Firefox'a to obraz wraca.Próbowałem zmniejszyć taktowanie na karcie programem MSI Afterburner ale przy zastosowaniu nowych wartości obraz znika , a po restarcie wartości wracają do domyślnych. Myślę ,że może to być wina płyty głównej (obsługuje PCI-E 2.0) może spróbować podkręcić magistrale FSB ?. Może jakieś ustawienie w BIOS albo nie podłączyłem czegoś przy wymianie zasilacza. A może zmienić system na np. Windows 7 64 Bit ? Od kilku tygodni szukałem pomocy w Internecie bez skutecznie, pisałem na innych forach i nikt mi nie pomógł, na angielskich forach ludzie opisywali podobne przypadki ale nie znam angielskiego dostatecznie dobrze , żeby wszystko zrozumieć.. Dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Z góry przepraszam za taki długi i zagmatwany opis ale próbowałem jak najdokładniej opisać problem.

Windows Vista Home Premium 32Bit

Intel Core 2 Duo E8400 3GHz

MSI P43 NEO-F

Kingston 4GB RAM

Corsair TX650 V2

Edytowane przez Sheio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...