roski Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Mam spory problem ze ściąganiem plików. Przykłady: 1. Ściągam instalator HD Tune Pro z oficjalnej strony. Ściąga się normalnie, bez problemów. Zapisuje go na dysku E. Uruchamiam, instalator się włącza. Instalacja rusza i po chwili pojawia się, że nie można kontynuować ponieważ "The source file is corrupt." W tym przypadku ponowne ściąganie, na inne dyski itd. nie pomogło. HD Tune (bez "pro") ściągnęło się i zainstalowało normalnie. 2. Ściągam archiwum WinRara. Ściąga się - otwieram. Chce wypakować - "Błąd CRC w nazwa_pliku plik jest uszkodzony". Ściągam ponownie. To samo. Na inny dysk - to samo. Jeszcze raz - działa. Więc samo archiwum nie było uszkodzone. I ten problem pojawia się z prawie każdą rzeczą którą ściągam przez przeglądarkę. Co dziwne pliki, które ściągałem z torrentów jak na razie takich problemów nie miały. Co się dzieje? Mam też drugi problem, ale nie wiem czy jest związany z dyskiem twardym. Mianowicie podczas oglądania filmów YouTube - im wyższa rozdzielczość tym bardziej przycina. Po prostu co jakiś czas zatrzymuje się obraz (dźwięk leci w tle). Co może być tego przyczyną? To nie wina internetu, bo nawet jak zaczekam aż się załaduje problem występuje. Chciałem zmienić miejsce cache przeglądarki (Google Chrome) na miejsce poza dyskiem SSD (systemowe C), ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Próbowałem komendą mdisk\d ale mówiło mi, że nie można utworzyć istniejącej już lokalizacji. Z rzeczy które sprawdzałem: - Bad sectory można raczej wykluczyć - problem dotyczy wszystkich 3 dysków HDD - gdzieś przeczytałem, że to problem z pamięcią RAM - puściłem Memtest przez pół godziny (30% cover) i nic nie wykazał, przed instalacją systemu puszczałem Windows Memory Diagnostic Tool i też nic nie pokazał. Specyfikacja mojego komputera w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Chciałem zmienić miejsce cache przeglądarki (Google Chrome) na miejsce poza dyskiem SSD (systemowe C), ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Pewnie chcesz oszczędzać ilość cykli zapisu/odczytu SSD? ... ale czy nie po to kupiłeś dysk SSD by go używać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roski Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Problemem nie jest zużywanie się dysku, raczej chciałem sprawdzić czy to coś zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...