=PIKI= Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Poszukuję sprzętu spełniającego te wymagania: Przynajmniej 7 godzin pracy na beterii. Rozdzielczość pozioma wyświetlacza minimum 1200 pixeli. Dysk SSD - wystarczy nawet 16GB. Czytnik kart SSD. Wyjście HDMI. Win xp (ew win7). Bardzo mile widziany wbudowany modem HSDPA. Co możecie polecić? edit: w gre wchodzi tez matryca 13" ale wolalbym mniejsze modele. Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez =PIKI= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dobrze jeszcze jakbyś cenę ograniczył.. Bez tego nie wiadomo czy zaproponować Ci najtańsze co się znajdzie na Atomie, trochę lepszego AMD Brazos czy może celować w Sandy Bridge (jak trochę bardziej zadomowi się u nas Lenovo X121e). BTW.. dysk SSD lepiej dokup sobie na własną rękę, a nie szukaj czegoś od razu z takim dyskiem. Znacząco rośnie cena a maleje wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wydajność cpu nie jest bardzo istotna. Pomysł z dokupieniem ssd wydaje sie dobry. Przedział cenowy do ~2800zł. Jak będzie taniej to dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 wydajność cpu jest bez znaczenia.. to co w takim razie MA znacznenie? Ze rozdzielczość matrycy i czas pracy na baterii to juz wiemy. Matowa matryca? Możliwość odtwarzania filmów 1080p przez HDMI? Budżet masz spory, wiec jest w czym wybierać.. Starczy nawet na jakiś SSD 64-128GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Filmy 720p wystarczą - więc Atom powinien sobie poradzić. Potrzebny jest czytnik kart SDHC(z rozpędu popełniłem błąd w 1. poście). Teoretycznie Asus 1215N (+wymiana dysku na SSD) od biedy się nada. Lepiej jednak gdyby laptop miał wbudowany modem HSDPA i matową matrycę. Podaną kwotą prosżę aż tak bardzo nie przjmować się : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) No powiem Ci, że jednak ciężkie do spełnienia warunki postawiłeś. Jedyne co wypatrzyłem, żeby spełniało wszystkie, to subnotebooki 13": HP 4320s HP 4330s (nowsza wersja na Sandy Bridge) Dell Vostro V130 (niedługo powinien się pojawić odświeżony V131) Egzemplarze z allegro mieszczą się spokojnie w budżecie.. W sklepach trzeba dać trochę więcej i nie wiem jak będzie z dyskiem SSD. Zajrzyj tu: http://www.x-kom.pl/szukaj//3g/ Generalnie 4330s wydaje się najlepszą opcją.. tyle że waga i czas na baterii pewnie Ci się nie spodobają.. Z modemem był jeszcze HP Mini 210, ale on zaś ma za małą matrycę i rozdzielczość.. Z netbooków na allegro jest jeszcze jedna sztuka Lenovo X120e. Sam kiedyś myślałem o kupnie tego modelu, bo to chyba najbardziej udany netbook w ostatnim czasie. W aukcji jest możliwość dokupienia modemu. Lenovo X120e AMD E-350 4GB AMD HD 6310 320GB 6cell (1752034842) - Aukcje internetowe Allegro Ale to już ostatnie sztuki przed wprowadzeniem do sprzedaży X121e Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Dzięki! Najbardziej podoba mi się opcja Lenovo. Napisałem maila do sprzedawcy - jak będzie mógł zagwarantować, że dostanę go z modemem przed 2. września (wyjazd na wakacje) to biorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...