Stryjq Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Witam. Mam problem z monitorem w moim komputerze stacjonarnym. Polega on na tym, że po naciśnięciu przycisku "power" komputer rusza, jednak nie uruchamia się monitor. Moje podjęte kroki w celu likwidacji tego problemu: - reset BIOSu i przełożenie kości ram (stosowałem także kości pożyczone od kolegi) - przełożenie procesora i reset BIOSu (E6800>E2200) - wymiana zasilacza na Delte 450W - komputer był podłączany pod inny monitor i tak samo się zachowuje Wszystkie wiatraczki się kręcą, łącznie z tym na karcie graficznej. Problem już wcześniej się powtarzał ale pomogła zmiana kości ram, teraz to nie działa. Podaje konfiguracje komputera: Procesor: Intel dual core 3.33 Ghz Karta graficzna: GF 9500 GT Płyta głowna: MSI 7507 4 Gb ramu Goodram zasilacz DELTA 450W (nowy) Macie jakieś pomysły co może być przyczyną? Przypominam że sugerowałem się poradnikiem który jest umieszczony na forum (Co zrobić gdy monitor się nie włącza?) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Kondensatory na mobo w jakim stanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Sprawdź kartę graficzną. Spróbuj wyciągnąć ją i przeczyścić styki przedmuchać slot oraz zamontować ją ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryjq Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 2 kondensatory na mobo w okolicach kości ram są nabrzmiałe. To chyba one są powodem. Jest możliwość ich wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Tak, można je wymieniać. Muszą to być kondensatory Low ESR o takim samym napięciu i pojemności oraz nie niższej temp. pracy. Trzeba mieć troszkę obycia z lutownicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryjq Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) W takim razie dziękuje za pomoc. Jutro biorę się za lutowanie. //edit Wymiana kondensatorów pomogła. Wszystko jest ok. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Stryjq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 może to być wina kabla dvi/dsab grafika mogła również odmówić już współpracy ale rady kolegów wyżej na pewno nie zaszkodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...