gronio89 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Hej, Chciałem wymienić dość leciwego już Fryzjera ze starej platformy :) z racji tego iż posiadam obudowę mATX ilość miejsca jest ograniczona. Sprawdzałem miarką od czapy procesora pod kątem prostym do boku obudowy i wyszło mi dokładnie 150mm(151mm będzie już dotykało do boku). Obudowa to: Elite 342 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply Cena najlepiej tak do 130zł. <-- (+/- kilka % jeśli będzie warto) Zna ktoś jakieś wydajniejsze chłodzenie od obecnego za rozsądne pieniądze? oprócz: Xigmatek Gaia SD1283 SilentiumPC Fortis HE1225 Zalman Performa które są za wysokie :) Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Asus Triton 78, chyba jedyna wieża ze śmigłem 120mm o wysokości poniżej 150mm. Niestety nie ma typowego wentylatora. ASUS Triton 78 Review - Overclockers Club Może zapolować na alle... na jakiegoś Thermaltake Big Typhoon? Od czasu do czasu coś się pokazuje. Pozostałe wieże to z wentylatorem 92mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Scytche grand kama cross o ile wejdzie, jeden z najwydajniejszych verticali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 dzieki za ciekawe propozycje :) jeszcze wpadl mi w oko Zalman CNPS 10X FLEX ktory jak tu widac: Zalman CNPS 10X FLEX :: PCLab.pl ma na gorze jakas pokrywe przykrecona na sruby. wysokosc 151 mm, bez tego dekla tez by weszlo spokojnie. tylko wetylator trzeba kupic. - jakis w miare cichy(poniewaz mam regulator obr, wiec bede sam dostrajał jego prace) i bardzo wydajny wentylator 120mm? wlasnie rozważam asus triton 78 a tego zalmana. scythe za drogie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...