luk1999 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Pamiętam, że na P1.30 Thuban kręcił mi się marnie, trzeba było dawać coś koło 1,45 V dla ~3500 MHz. Bodajże na P1.40 lub P1.50 proc robił ~3750 1,45 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) U mnie występuje dość dziwny problem z tymi napięciami. Po przekroczeniu ~1.4 (dokładnie ile nie pamiętam, OC stoi stabilne od x czasu) po chwili stressu płyta wykonuje twardy shutdown (nie resetuje się, nie zacina, nie destabilizuje - po prostu jakby odcięcie zasilania). Takie objawy mogłoby dać przegrzanie, więc obstawiam, że to sekcja zasilania jest tutaj problemem - organoleptycznie wydedukowałem, że była dość mocno gorąca. Jak będę miał nadmiar czasu to jeszcze coś pogrzebię w tej sprawie i najwyżej wrzucę tutaj jakieś wyniki/ustawienia - dzięki za pomoc ;) Edytowane 1 Lutego 2012 przez _pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MESIN Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Witam mam problem jak chcę zrestarować komputer przyciskiem reset to się wyłącza do ciemnego obrazu wszystko chodzi w środku a obraz jest ciemny dopiero jak przetrzymam przycisk start na obudowie i się wyłączy,chwilę odczekam i ponownie go włącze dopiero startuje normalnie tak samo ma się do tego że jak go wyłącze przez windowsa i na drugi dzień chcę go uruchomić to tak samo się dzieje jak wyżej niewiem co może być nie tak . Komp złożony nowy pare dni temu a proc to amd phenom II 960T. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez MESIN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zanim cokolwiek napiszesz.. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) zainstalowany system operacyjny- treści błędów i komunikatów (!!) Na początek zaktualizuj bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MESIN Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Konfiguracja komputera to Amd Phenom II 960T Black edition Asrock 970 extreme3 Kingston HyperX blue cl9 1600 OCZ Stealth X stream 2 600W Arctic Freezer 13 WD CAVIAR 320 GB AAKS MSI6850 1GB Win 7 professional 32 bit Co do błędów na windowsie to brak bo system wstawiony od nowa,rozumiem żeby bios dać nowszy od tego co posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zaktualizować znaczy wgrać najnowszy dostępny. Nie musisz pogrubiać każdej wypowiedzi, jeśli będziesz chciał jakiś fragment wyróżnić co zrobisz? Przed chwilą potwierdziłeś znajomość i przyjąłeś do stosowania Regulamin forum - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne IV. Punktacja systemu ostrzeżeń Wszelkie czynności powodujące "rozjeżdżanie" się forum (za duże fotki, za długie linki, nieumiejętne cytowanie), nieuzasadnione formatowanie czcionki oraz cytowanie obrazków lub długich tekstów w całości - 10%. Pamięci masz ustawione na 1600MHz? Spróbuj je ustawić na 1333MHz, CL9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MESIN Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam dzisiaj wgrałem nowy bios i cały czas tak samo jest czyli po zrestatrowaniu kompa z przycisku reset ciemny obraz :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Reset CMOS próbowałeś? Tapnięte z Desire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 (edytowane) @MESIN jaki masz zasilacz? sprawdź przewody które podłączałeś do płyty (reset, power led, hdd led itp może tam masz zonka). Sprawdz w cpu-z ustawienia pamięci i zobacz w biosie czy masz dobrze ustawione ramy (nie zdawaj się na tryb auto czasem są z nim problemy). Edytowane 30 Czerwca 2012 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ogolnie tak sobie przejrzałem modele na AM3+ z zintegrowana grafika i stwierdzam ze smutkiem że zadna a nich nie ma side portu... a 880GM-le FX ma solder pady pod kość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Nic dziwnego, HD42z0 to tylko HD42x0. Na dzień dzisiejszy, cudów na tej karcie nie zwojujemy. Tam gdzie dawniej atutem był sideport, dzisiaj powinno być stosowane APU na FM1/FM2. Inna sprawa, sideport bardziej się przydawał na płytach AM2+ ddr3. W płytach AM3+ a więc DDR3 stosowanie sideportu jest wątpliwe. Producent płyty wlutuje ddr3 1333MHz, zainstalujesz pamiątki 1600/1866MHz sideport będzie BreakPortem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Sideport DDR3 nawet na AM3 potrafił poprawić wyraźnie wydajność. Hamulcem dla iGPU na AM2/+/3 zawsze było taktowanie HyperTransport. Takty RAM-u miały drugorzędne znaczenie. Pamiętam, że nawet ktoś gdzieś (chyba na xs) pokazywał wyniki i dopiero HT w okolicach 3 GHz powodowało, że SidePort @ 1333 MHz przestawał być potrzebny. Poza tym sam miałem Athlona II X3 425 i M3A785GXH/128M - nawet przy CPU-NB/HT @ 2500 MHz (RAM @ 1667 MHz) włączenie SP (na 1333 MHz) dawało ok. 10 % poprawy wydajności. Co do braku tańszych płyt z SP, to to samo jest u konkurencji. Szkoda, że ASRock coraz bardziej się do niej upodabnia pod względem wyposażenia/podziału na półki cenowe. Edytowane 8 Listopada 2012 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Własnie luk stwierdzam to samo... kiedyś asrock jak dał co wszystko co mogł..( nawet stary port COM ) -- fakt teraz LPT by mi sie przydało..( jak wybierałem 1 płyte głowna na AM2 /AM2+ to patrzałem co która ma ) ( nie zapomne radiatora na 770CF ) a poźniej co ? Ciecia i biedny radiatorek..( mowie o nie "pełnych" ATX ) kodny polimerowe też juz nie wszędzie... Wiemy że SP to było coś dopóki nie pojawiły się APU ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...