konrad12601 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam,nadszedl czas na zmiane niektorych podzespolow komputera,i tu moje pytania do was: 1.Nagrywarka-moja obecna lg gsa-h20l ma juz kilka lat,czasem potrafi nie czytac niektorych plyt,jest z interfejsem ide.Jaka byscie proponowali mi kupic nagrywarke,interfejs nie wiem,nie znam sie bardzo na tym,blu-ray mi nie potrzebny,wiec taka zwykla co odtwarza i nagrywa plyty dvd/cd mi wystarczy. 2.Klawiatura-obecna tez juz jest stara,wiec czas na cos nowszego.Nie musi byc do gier,taka zwykla przewodowa wystarczy,dobrze by bylo gdyby przyciski cicho chodzily jesli to mozliwe. 3.Mysz-obecna to jakas e5 najtansza,chcialbym cos lepszego.Nie wiem tez jaka bedzie lepsza,czy laserowa,czy optyczna,tutaj juz zwracam sie z prosba do was. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jakiś fundusz masz określony? W zasadzie to dowolna nagrywarka dvd będzie dobra, a co do myszek i klawiatur, zachęcam do odwiedzenia najbliższego media market-tam są wystawione myszki i klawiatury w różnych cenach, możesz sam dobrać, która ci pasuje pod rękę ;) tu za to masz zestawy bezprzewodowych klawiatur i myszek na allegro, przy czym jeśli nie zależy ci na grach, a jedynie wygodzie, polecam bezprzewodowe właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad12601 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) wydaje mi sie ze bezprewodowe sa zbedne,gdyz nie odchodze z nimi od komputera.raz mialem bezprewodowa myszke to potem przestal laczyc kabel do ladowania i myszka sie zacinala,wiec bezprzewodowa mi jest nie potrzebna.fundusz to nie wiem,mysle ze tak do 500zł dobry sprzet powinienem wybrac. wiec mysle ze klawe i myszke to wybiore sobie w sklepie osobiscie,ale prosze was o pomoc w wyborze nagrywarki.chodzi o to zeby byla najlepsza z tych co sa obecnie,mysle ze wiecej jak 150zl nie bedzie kosztowac.producent obojetnie,nie znam sie na nagrywarkach. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez konrad12601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Hm, dla mnie wygodniejsza jest myszka bezprzewodowa, nie trzeba walczyć z kablem, ale jak uważasz ;) Za 500zł dostaniesz na prawdę porządny sprzęt, choć myślę, że są dobre zestawy za dużo niższą cenę. Tu masz najszybszą chyba nagrywarkę od LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Sprawdź jaką masz płytę główną. Chodzi o to czy masz złącza sata czy tylko ide ata. Nagrywarkę ide już trudniej dostać, wyższe ceny i mniejszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad12601 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 z plyta to nei problem,bo niedawno zmienialem,mam teraz asus p5k pro,wiec sata jest.chcialbym abyscie mi doradzili w miare mozliwosci najlepsza nagrywarke,ktora bedzie czytala wszystkei plyty i nie bedzie z nia problemow,bynajmnije ma byc lepsza od mojej obecnej lg gsa-h20l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nagrywarka to może być taka co jest w polecanych zestawach, czyli Samsung SH-S223C, ma wyższe prędkości zapisu niż Twoja aktualna. Sam mam taką i nie narzekam. A klawiatura i mysz to faktycznie, tak jak przedmówcy, pójść do jakiegoś sklepu i wymacać, zobaczyć co będzie lepiej w dłoni leżało, na czym będzie się lepiej pracować. Chyba że chcesz już jakieś takie naprawdę profesjonalne, do ekstremalnego grania, to coś od Razera może być, ale to już przekroczy budżet prawdopodobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pisał, że nie musi być do gier ;) Ta LG, którą ja podałem, też sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad12601 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) wiec mam do wyboru 2nagrywarki,ktora z nich jest lepsza?? Samsung SH-S223C SATA lub LG DVD Recorder GH24NS50 Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez konrad12601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Patrząc po numerkach, LG jest szybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 LG jest minimalnie szybsza w nagrywaniu, Samsung ma minimalnie krótszy czas dostępu do dvd (135ms vs 145ms w LG). Jak na moje oko to prawie to samo, ze wskazaniem jednak na LG. Tylko sklep musisz znaleźć inny, bo w proline akurat jej nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...