Gandzialf01 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Cześć wszystkim, strach pomyśleć jak dawno tu nie byłem :) Brat prosił mnie o pomoc w wyborze monitora 27''. Siedzę cały dzień i powoli czuję że zaraz rozsadzi mi łeb, dlatego zwracam się do Was. Z tego co czytam, w świecie monitorów LCD trochę się działo, jest kilka typów matryc, z czego na masę produkuje się kiepskie jakościowo TN. Niestety z tego co widzę w monitorach 27'', ciężko spotkać matrycę inną niż TN, co więcej wszystkie mają rozdzielczość 1920x1080px. Prawdę mówiąc format 16:9, też mi się nie podoba, ale ja jestem staroświecki. Proszę o pomoc w wyborze monitora na podstawie następujących założeń: przeznaczenie: internet, dokumenty (word, excel), filmy, programowanie (miejmy nadzieję, że młody się zarazi), czasem gry budżet: powiedzmy że do 3k, chociaż monitor jednak kupuje się na chwilę, więc jak znajdziemy coś dobrego to można poszaleć, cechy będące znacznym atutem: możliwość montażu na ścianie, tuner tv. Wstępnie wybrałem Samsung SyncMaster T27A550 Rzecz jasna, fajnie by było wybrać monitor z lepszą matrycą, ale ciężko coś znaleźć, może Wy coś podpowiecie. Dzięki! Edit: Co sądzicie o monitorach 3D? Np. ten: Samsung SyncMaster T27A950 LED Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Gandzialf01 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...