L.Viadro Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie obecnie są chipsety do INTELA? Bo sie qrde pogubiłem. MIałem brac SiS655 ale widze że pojawił sie jakiś Canterwood itd. Jaki jest obecnie najlepszy chipset? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 i875 - obsługa fsb 800 MHz, dual channel (ddr do 400), wersja tak jakby highend i865 - to samo tylko że dużo tańsze, pewnie kosztem czegoś ale nie wiem czego dual channel u intela wygląda troche inaczej niż u w nforce 2, podczas gdy nforce2 w dualu daje jakieś 20% przyrostu wydajności to u intela jest do 100% przyrostu wydajności jest jeszcze granite bay, ale on obsługuje max pamieci ddr266 (oczywiście też w dualu)i nie jestem pewien czy obsługuje 800 fsb obecnie to są chyba najlepsze chipsety pod intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6563&sid=1 i865 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 i875 - obsługa fsb 800 MHz, dual channel (ddr do 400), wersja tak jakby highend i865 - to samo tylko że dużo tańsze, pewnie kosztem czegoś ale nie wiem czego dual channel u intela wygląda troche inaczej niż u w nforce 2, podczas gdy nforce2 w dualu daje jakieś 20% przyrostu wydajności to u intela jest do 100% przyrostu wydajności jest jeszcze granite bay, ale on obsługuje max pamieci ddr266 (oczywiście też w dualu)i nie jestem pewien czy obsługuje 800 fsb obecnie to są chyba najlepsze chipsety pod intela 875P w odroznieniu od 865PE ma obsluge ECC dla pamieci i funkcje PAT, ktora zwieksza wydajnosc o 3-5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Chyba najlepszą płytą pod P4 jest Asus P4P800.To słynne PAT ta płyta też ma,wystarczy bios 1007.Mam tę płyte (P4P800 Deluxe) od kilku dni i jestem z niej bardzo zadowolony,zapłaciłem 670zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...